PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


16. 7. 2016

Korzika 2016

Kdaj16. 7. 2016
Traja do23. 7. 2016 (8 dni)
DruštvoPlaninsko društvo Iskra Kranj

Kdaj:

Od 16. do 23. julija 2016; odhod v soboto 16.7.2016 v zgodnjih jutranjih urah

Kako:

S posebnim avtobusom

Na letošnjem osrednjem izletu oz. planinskem popotovanju na Korziko vam ponujamo nepozabno potepanje po hribih in dolinah enega od najlepših sredozemskih otokov, Korzike. Dovolj bo časa tudi za kopanje in oglede znamenitosti otoka. Potovanje nam bo izvedla Turistična agencija LEVANTA z Jesenic.

Opis poti:   Povzpeli se bomo na najvišji vrh Korzike Monte Cinto,  gori Monte Renoso in Capu a Curia pod katerim leži drugo največje korziško jezero Lac de Nino. Sprehodili se bomo po mestu korziškega ponosa, mestu Corte, si ogledali glavno mesto Ajaccio … Dovolj bo časa tudi za kopanje, ogled antičnih in drugih naravnih znamenitosti Korzike. (PODROBNEJŠI OPIS potovanja je v dodatni priponki - razpisu izvajalca popotovanja, agencije LEVANTA.)

PODROBNEJŠA PREDSTAVITEV POTEPANJA PO KORZIKI BO V SREDO, 9. MARCA, OB 16.00 URI V DRUŠTVENI PISARNI PD ISKRA KRANJ NA LABORAH.

Zahtevnost in trajanje:

 

 

Ture so srednje zahtevne in trajajo od 6 do 9 ur. Program je prilagojen tudi kondicijsko nekoliko manj pripravljenim planincem.

Za vse udeležence planinske ture na Monte Cinto in na druga dva dvatisočaka je pogoj, da ste člani PZS ali enakovredne druge evropske planinske zveze, ali drugih vrst zavarovanj, katera pokrivajo morebitne nezgode v gorah. 

Potrebna oprema za planinske izlete:

 

 

Obleka za visokogorje, primerna razmeram in letnemu času. Zaščita proti soncu, vetru... Dobra planinska obutev z vibram podplati. Pohodne palice. Osebni dokument, planinska izkaznica s plačano članarino PZS (B, A ali A+) za leto 2016, osebna prva pomoč. Dovolj tekočine za na ture.

Vodnika (PLV):

 

 

Sašo Košnik in Uroš Prelovšek

Strošek izleta:

Za strošek, način in roke vplačil idr. informacije glej prilogo z razpisom izleta Turistične agencije LEVANTA.

Prijave in dodatne informacije:

 

 

 

Prijave z vsemi potrebnimi podatki sprejema turistična agencija Levanta, do vključno petka, 25. aprila 2016 oz. do zapolnitve predvidenih mest (45).

 

V primeru morebitnih nejasnosti ali vprašanj pokličite ali pišite na:

Sašo Košnik, tel.041 757 009, epošta saso.kosnik@infonet.si .

PDF Podrobnejši opis potovanja (448 kB)

 

Opombe:

V primeru izrednih oz. nepredvidenih razmer si vodniki pridržujemo pravico do spremembe smeri, cilja in izvedbe posameznega planinskega izleta oz. odpovedi.

Za izlet po Korziki veljajo splošni pogoji Turistične agencije LEVANTA.

 

Vljudno vabljeni člani društva in ostali planinci!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=14012 22. 9. 2021