PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 19. marec 2020, ob 11.30 uri

Zaprte planinske poti v Občini Podčetrtek

Zaprte so vse planinske poti na območju Velike in Male Rudnice in Olimske gore, ki se nahajajo na območju Občine Podčetrtek.
PD Atomske toplice Podčetrtek in PD Pristava sta na pobudo Civilne zaščite in medobčinskega inšpektorata do preklica ZAPRLI vse planinske poti na območju Velike in Male Rudnice in Olimske gore, ki se nahajajo na območju Občine Podčetrtek.

Za to območje do nadaljnjega velja prepoved zbiranj na javnih ali na zasebnih površinah in prepoved kurjenja v naravi.
OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/stanje_poti.php?pid=14177 25. 5. 2020