PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 25. marec 2020, ob 8. uri

Vadi doma z Anžetom Peharcem in Jernejem Kruderjem | video

Smo v času, polnem izzivov in negotovosti, ki od nas zahteva močno voljo, razumevanje, potrpežljivost in predvsem odgovorno ravnanje. Tudi člani slovenske reprezentance v športnem plezanju ostajajo doma in tako skrbijo za svojo varnost in varnost vseh okoli sebe. Doma pa še vedno skrbijo za svojo telesno pripravljenost - s preprostimi vajami, ki jih lahko preizkusite tudi vi!


 #trenirajdoma #vadidoma #povezani #ostanidoma #slovenijapleza

Na vprašanja, ki jih je Olimpijski komite Slovenije posredoval na Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport glede možnosti izvajanja trenažnih procesov v kontroliranih pogojih z namenom priprav športnikov, so prejeli naslednje napotke:
1. Izvajanje vadbe oz. treninga naj se odvija v domačem okolju;
2. Prepovedana je uporaba štadionov, športnih dvoran, zunanjih naprav,...
3. Dovoljen je dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin posamezniku (tudi skupaj s člani skupnega gospodinjstva) ob doslednem upoštevanju varne razdalje do drugih oseb, kar dopušča gibanje na prostem, vendar to ne velja za organizirano izvajanje športnih aktivnosti oziroma treningov, četudi se ti izvajajo v naravi oziroma na prostem.
4. Kolesarjenje je dovoljeno, če gre za uporabo kolesa kot prevoznega sredstva za izjemo, ki jo določa odlok, npr. odhod v trgovino, lekarno.Več vsebin za krajšanje časa doma >>> spletna knjižnica S knjigo v gore.

vadi_doma
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14197 15. 4. 2024