PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 8. junij 2020, ob 12. uri

Naj koča 2020: katera planinska postojanka vam je najljubša?

Zavrtelo se je kolesje šestega izbora akcije Naj planinska koča, v katerem z vašo pomočjo iščemo naj planinsko in naj visokogorsko planinsko kočo. Postojanko, v kateri se počutite najbolj zaželene, v kateri najbolje potešite svojo lakoto, od koder uživate v najlepših razgledih in se najbolje informirate o planinskih poteh. V šesti sezoni akcije, ki jo organiziramo v sodelovanju s portalom Siol, lahko izbirate med 156 planinskimi kočami, od tega jih je 28 v visokogorju.
Rdeča nit letošnje akcije Naj planinska koča 2020 bo odkrivanje manj znanih planinskih poti in planinskih postojank, kar bo v sezoni, ki jo bodo številni Slovenci preživeli v svoji domovini, najbrž zelo dobrodošla informacija. Pri tem bomo z veseljem prisluhnili tudi vašim predlogom.

Letos lahko izbirate med 156 planinskimi kočami, od tega jih je 28 v visokogorju. Kot narekujejo pravila izbora, bosta lanski zmagovalki izbora (Zasavska koča na Prehodavcih in Dom na Kofcah) letos počivali.


Glasovanje poteka v dveh krogih
  • Prvi krog: od 1. junija do 27. julija 2020
  • Drugi krog: od 28. julija do 3. septembra 2020

V drugi krog bo uvrščenih deset finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov, pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča.

Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov in ki bosta po mnenju strokovne komisije, ta je novost v našem izboru, izpolnjevali vse ustrezne kriterije.Vsi, ki boste glasovali, boste uvrščeni v nagradno žrebanje, v katerem bomo vsak teden podarili osem praktičnih planinskih nagrad.
Ob koncu žrebanja bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nagrajenca, ki bo prejel glavno nagrado, nahrbtnik Thule, ki ga prispeva Thule store, Celovška 280, Ljubljana.


zasavska_koca_dom_na_kofcah_foto_dan_briski_manca_ogrin
Zasavska koča na Prehodavcih naj visokogorska in Dom na Kofcah naj planinska koča 2019 (foto Dan Briški in Manca Ogrin)https://www.pzs.si/novice.php?pid=14366 18. 10. 2021