PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 21. avgust 2020, ob 0. uri

Šest Slovencev v finalu

V Brianconu v Franciji je na sporedu prva tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v letošnji sezoni, ki jo je zaznamoval novi koronavirus. Petkov spored je bil v znamenju kvalifikacij in polfinala v težavnosti. V sobotni finale so napredovale štiri Slovenke in dva Slovenca.
Najboljša Slovenka Janja Garnbret si je v večernem polfinalu priborila tretji dosežek. Takoj za svetovno prvakinjo v disciplini so se uvrstile njene reprezentančne kolegice Vita Lukan, Tjaša Kalan in Lucija Tarkuš na četrtem, petem in šestem mestu.

Tjaša Slemenšek je v polfinalu zasedla 17. mesto, šesta slovenska polfinalistka Lana Skušek pa je polfinale končala na 25. mestu.

Ženski polfinale je dobila Italijanka Laura Rogora, ki si je v kvalifikacijah prvo mesto delila z Garnbretovo. Nina Arthaud je poskrbela za drugi najboljši dosežek polfinala.

Pri moških je po kvalifikacijah tudi polfinale dobil Čeh Adam Ondra. Drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji Nemec Alexander Megos.

Domen Škofic si je priboril četrto izhodišče. V finale je napredoval tudi Luka Potočar s sedmim mestom. 

Od Slovencev je pod mejo polfinala na 32. mestu pristal Žiga Zajc, Martin Bergant je bil 36., Milan Preskar pa 40.

Finale bo na sporedu v soboto z začetkom ob 19.30, ki ga boste lahko spremljali tudi na 2. programu Televizije Slovenija

https://www.pzs.si/novice.php?pid=14502 25. 9. 2023