PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 21. september 2020, ob 13. uri

Na Okrešlju zabetonirali temeljno ploščo (foto+video)

Če smo v sredini preteklega tedna na pogorišču starega Frischaufovega doma na Okrešlju slovesno položili temeljni kamen za nov dom, je konec tedna skupina zelo delovnih prostovoljcev skupaj z izvajalcem gradbenih del že zabetonirala temeljno ploščo za nov dom. V Planinskem društvu Celje Matica se veseli, da se je delovne akcije udeležilo več kot 60 prostovoljcev.

Novi Frischaufov dom na Okrešlju je konec tedna dobil temelje. V soboto je bilo namreč na Okrešlju od jutranjih do večernih ur zelo delovno. Pri zalivanju temeljne plošče na Okrešlju je poleg izvajalca gradbenih del sodelovalo okoli 60 prostovoljcev, ki so bili v glavnini člani planinskih društev.  

betoniranje_foto_matej_plankoFoto: Matej Planko

 

A gradnja na višini skoraj 1400 metrov ima svoje posebnosti in zahteve. Ves material za gradnjo so morali na delovišče prepeljati s tovorno žičnico, ki ima nosilnost 350 kilogramov ali pa s helikopterjem. Pri slednjem jim je pomagala Slovenska vojska.  Beton so na samem delovišču ročno mešali s tremi mešalci in vgradili so dobrih 105 kubičnih metrov betona. Porabili so 29 ton cementa, 10 ton armaturnih mrež in betonskega železa, 130 kubičnih metrov peska, kot tudi okoli 13 kubičnih metrov vode.

2020_09_19_Okre_elj_24Foto: Mojca Oder

Tako je osnova pripravljena. V naslednjih dneh bodo dela nadaljevali z gradbeno zidarskimi deli, da bi še letos zalili pritlično ploščo in tako pripravili vse potrebno za postavitev montažnega dela v naslednjem letu.

Planinsko društvo Celje Matica se vsem prostovoljcem zahvaljuje za pomoč pri delovni akciji!


Video: Gregor Knez

BGO

https://www.pzs.si/novice.php?pid=14558 15. 7. 2024