PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 27. oktober 2020, ob 8.30 uri

ANKETA| Ste pripravljeni poročati o spremembah na topografskih kartah oz. zemljevidih?

Planinci smo tisti, ki največkrat opazimo napake na zemljevidih. Zamenjane višine vrhov, napačna imena ipd. Te napake so običajno vezane prav na podlago, na katero so izrisane naše planinske poti. Ta podlaga je državna topografska karta, pa nanjo navadni smrtniki nimamo kaj dosti vpliva, ali pač?

Mnogi z veseljem sodelujete pri oblikovanju podatkov za PlanGIS, naš planinski geografski informacijski sitem, ki poleg Katastra planinskih poti vsebuje še marsikatero, za planince pomembno informacijo vezano na prostor. V osnovi se te informacije prikazujejo na geografskih podlagah, ki jim rečemo državna topografska karta (DTK). In mnogi ste že dobili odgovor, da je napaka pač vezana na DTK in da nič ne moremo.


Anketo najdete na naslovu 
1ka.si.


Sedaj je Geodetski inštitut Slovenije objavil spletno anketo, s katero ljudi sprašujejo ali bi bili pripravljeni sodelovati pri prostovoljnem sporočanju napak in na kakšen način. Vabimo vas da oddate svoje mnenje. Anketa je kratka. Sodelovanje v raziskavi je popolnoma anonimno, rezultate ankete pa bodo uporabili izključno v raziskovalne namene.


Hvala za vaš čas in sodelovanje
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14620 22. 7. 2024