PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 13. november 2020, ob 13. uri

maPZS | planinske poti na računalniku ali telefonu

Vabimo vas, da si s pomočjo naše nove aplikacije maPZS olajšate načrtovanje in izvedbo izletov po 2030 slovenskih planinskih poteh. Zbrani so podatki o več kot 10.000 kilometrih markiranih planinskih poti, ki jih vzdržuje 215 slovenskih planinskih društev.
Podatki aplikacije maPZS so ažurni, saj se dnevno črpajo iz katastra planinskih poti PZS. Doma, na računalniku si lahko na zemljevidu izberete izlet ali turo glede na dolžino, območje, vaše sposobnosti in letni čas.

Isti izlet imate na razpolago v svojem telefonu, s katerim si pomagate med potjo. Če se odpravljate na območja brez signala, si lahko zemljevid in podatke o izletu vnaprej naložite v telefon. Tako jih boste imeli na razpolago tudi kadar ne bo mogoč prenos podatkov.

mapzs_duo_3

Aplikacijo si lahko prenesete s spletne strani mapzs.pzs.si. Deluje na vseh osebnih računalnikih z najpogostejšimi brskalniki in na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android ali iOS.

Uporaba je brezplačna! V telefonu zgolj kliknite na povezavo ali pa v brskalnik vtipkate povezavo https://mapzs.pzs.si, potem pa sledite navodilom. Ker je aplikacija nova (Beta verzija), se že vnaprej opravičujemo za morebitne skrite napake. Vabimo vas, da nam jih sproti sporočate na mapzs@pzs.si. Mi pa se bomo potrudili, da jih bomo hitro odpravili.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=14652 31. 3. 2023