PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 21. november 2020, ob 0. uri

Kruder in Peharc malce pod časovno mejo za finalni nastop

V Moskvi se je s kvalifikacijami hitrostnega plezanja začelo evropsko prvensko v športnem plezanju. V kvalifikacijah sta nastopila Jernej Kruder in Anže Peharc, a njun čas ni bil dovolj dober za finale.
Ruska prestolnica Moskva je od danes do 29. novembra prizorišče evropskega prvenstva v športnem plezanju. Na seznamu udeležencev prvenstva je vsega skupaj 16 reprezentanc, vključno z gostiteljico Rusijo. Slovenske barve zastopata Anže Peharc in Jernej Kruder, Vita Lukan je zaradi pozitivnega testa na covid-19 morala ostati v Sloveniji.

Pehi_1
Anže Peharc (Foto: Luka Fonda)

Prva tekma prvenstva je bila v hitrostnem plezanju. Anže Peharc je s časom 8.041 sekunde postavil 20. čas moških kvalifikacij, Jernej Kruder je s časom 8.049 zasedel 21. mesto. Meja za finale je bila 7.68 sekunde.
Tekmo je ocenil selektor slovenske reprezentance in trener Gorazd Hren. »Anže je naredil, kar je lahko. To je bil zanj zadovoljiv čas. Jernej je plezal odločilna poskusa slabše kot na treningu pred tekmo in na treningih doma. Nad tem sem malce razočaran
Naslednja tekma, kvalifikacije v balvanih, bo v nedeljo, 22. novembra, ob 16.uri. 

Krudi_2
Jernej Kruder (Foto: Luka Fonda)

Je pa danes v Moskvi padel nov svetovni rekord v hitrostnem plezanju za ženske. Iuliia Kaplina iz Rusije je s časom 6,96 postala druga ženska v športni zgodovini, ki je plezala pod 7 sekundami. 
Preberite še:

Optimistični Kruder, Peharc in Lukanova odhajajo v Moskvo
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14675 21. 6. 2021