PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


9. 12. 2016 / Kulturna prireditev

Biseri gora z Gorazdom Goriškom

Vrsta dogodkaKulturna prireditev
Kdaj9. 12. 2016 18:00
Traja do9. 12. 2016 (1 dni)
Zborno mestoŠentjur - Ipavčev kulturni center
DruštvoPlaninsko društvo Slivnica pri Celju
Planinska društva Slivnica pri Celju, Dramlje in Šentjur se tudi letos pridružujemo mednarodni pobudi Brati gore, ki ji bo posvečen kar ves teden pred 11. decembrom, mednarodnim dnevom gora. V sodelovanju s Knjižnico Šentjur bomo v petek, 9. decembra 2016, ob 18. uri v Ipavčev kulturni center v Šentjurju povabili priznanega planinskega publicista Gorazda Goriška, avtorja vodnika Razširjena slovenska planinska pot, ki je leta 2014 na 30. slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepšo slovensko poljudno knjigo.

Gorazd Gorišek je začel gorski svet spoznavati že v mladih letih v strmalih rodnega Kozjanskega, gore pa so mu za vedno ostale v nogah, zato jih je z ženo in pozneje z otroki prehodil po dolgem in počez - od sredogorja, zavarovanih poti in zelo zahtevnih brezpotij do lažjih plezalnih smeri doma in v tujini. Publicistično pot je začel na osrednjem slovenskem gorniškem portalu Gore-ljudje z obsežnimi prispevki o domačih in tujih gorah. Svoja besedila in fotografije objavlja v Planinskem vestniku in drugod, s čimer se je oblikoval v pisca vodnikov, ki imajo v sebi "dušo" legendarnega Tineta Miheliča.

V slikovitem gorniškem predavanju Biseri gora nas bo Gorišek doživeto popeljal skozi svoje planinsko udejstvovanje tako na uhojenih poteh kot brezpotjih, sam, v dvoje in z družino, po kopnem in po snegu, kot iskrivega sogovornika pa ga bomo spoznali v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Čujež.

S svojimi biseri leta 2016 se bomo predstavila tudi planinska društva Slivnica pri Celju, Šentjur in Dramlje.

Prisrčno vabljeni!
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=14710 21. 6. 2021