PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 5. februar 2021, ob 13.40 uri

OVIRANA POT z Naravskih Ledin proti Uršlji gori

Planinsko društvo Prevalje obvešča, da je hoja po planinski poti z Naravskih Ledin na Uršljo goro zaradi posledic spravila lesa delno ovirana.
Hoja po planinski poti z Naravskih Ledin na Uršljo goro je na odseku med Zgornjimi Ledinami in Lužami zaradi posledic spravila lesa delno ovirana.

Na Uršljo goro se z Naravskih Ledin lahko povzpnete po poti čez Kozji hrbet, po Železarski (Grofovski) poti z Ivarčkega jezera ali po poti od Šisernikovih travnikov.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14790 4. 10. 2022