PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 16. april 2021, ob 0. uri

Mladi alpinisti I Plezanje z orodji v plezališču za Savo

Mladi alpinisti nadaljujejo svoje aktivnosti pod vodstvom mentorja Luke Stražarja. Tokrat so bi za Savo, kjer so se preizkusili v "orodjarjenju".
Petek, 12. 3. 2021

Vodji: Luka Stražar in Miha Habjan

Udeleženci:
Neža Nemec, Tadej Gregorič, Jona Šrajer, Nuša Ivanuša, Lovro Kapušin, Jaša Hrovat, Lara Nikolič, Gregor Šegel, Patricija Verdev in Kaja Kunaver.

e_090348

Kljub ne najboljši napovedi, smo z nekaj sreče izvedli prvo akcijo programa Mladi alpinisti. Uvod je prevzel Miha Habjan in mladim predstavil obilico napotkov glede tehnike plezanja z orodji. Po ogrevanju so se udeleženci lotili plezanja smeri. Vsak svojemu nivoju primerno, smo plezali smeri od D5 do D8. Ocenjujem, da je bil glavni namen akcije, spoznavanje s plezanjem z orodji, uspešno dosežen.

Sobota, 20. 3. 2021

Vodja: Luka Stražar

Udeleženci:
Samo Hafner, Mark Grmek, Eva Dana Vidmar, Katja Mesarič, lan mr, Jan Verdellis, Klemen Kastelic in Oskar Olenik 

20210320_102701

Drugo izdajo tulanja smo zopet izvedli Za Savo. Zadovoljen sem z udeležbo in tudi angažiranost mladih ni bila na nič manjšem nivoju kot v prvi izvedbi. Gregor Šegel in Lara Nikolič sta se zadeve udeležila še enkrat v lastni režiji. Plezale so se smeri do ocene D8, večinoma na top rope. Za naprej upamo še na izvedbo turnega smučanja.

Besedilo in fotografije: Luka Stražar, vodja mladih alpinistov

https://www.pzs.si/novice.php?pid=14917 24. 2. 2024