PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 8. julij 2021, ob 14.55 uri

Glasbeni koncert na Orožnovi koči| sobota, 10. julij

Koncert dua Aritmija z gostom Dinom Murtezanijem, bo v soboto, 10. julija 2021, ob 15. uri. oOganizator si pridržuje pravico, da koncert začne eno uro prej oziroma kasneje, odvisno od vremena.

Na bohinjski strane Črne prsti, natančneje na Orožnovi koči, bo v sobot, 10. julija 2021, planino polnil zvok kitar.

Ob 15. uri, bodo na svoja instrumenta zaigral Duo Aritmija.

Oskrbnik priporoča, da pridete na kočo že kako uro prej in si tako v miru priborite sedež v prvi vrsti.
Duo Aritmija se po štirih letih vrača na Orožnovo kočo, kjer je leta 2017 že nastopil še z dvema indijskima glasbenikoma: Sabiho Khan (vokal) in Vinayakom Netkejem (tabla). Na spodnjem linku si lahko pogledate posnetek omenjenega koncerta.

Kitarski dvojec Aritmija, ki ga sestavljata glasbenika in skladatelja Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, je nastal leta 2002. Izvajata predvsem lastne avtorske skladbe v world-music stilu. V svoji glasbi prepletata elemente rocka, jazza, klasične glasbe, flamenka, ritmično se pa najbolj opirata na izročilo balkanske ljudske glasbe, za katero so značilni lihi ritmi, v katerih duo piše večino svojih skladb. Ravno lihi »nepravilni« ritmi so bili tudi povod, da sta si nadela ime Aritmija.Napovedujemo že NOV KONCERT NA OROŽNOVI - 25. julija bo pod Črno prstjo zaigral kvintet pihal. Program bo sestavljala glasba iz glasbene pravljice Peter in Volk.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15088 18. 4. 2024