PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 21. julij 2021, ob 9.30 uri

ZAPRTA POT Silva Korena na Krn!

Planinsko društvo Kobarid obvešča, da je pot Silva Korena na Krn ZAPRTA!

Zelo zahtevna planinska pot na Krn, imenovana Pot Silva Korena je ZAPRTA od Bivaka na Črniku nad Drežnico dalje in sicer zaradi poškodovanih varoval. Prosimo, da zaporo upoštevate in se na to pot ne podajate.

Na Krn se je možno povzpeti po vseh drugih planinskih poteh.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15116 5. 7. 2022