PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 8. julij 2022, ob 8.30 uri

ZAPRTA Hanzova pot na Prisojnik

Planinsko društvo Kranjska Gora obvešča, da Hanzova pot na Prisojnik ZAPRTA!

ZAPRTA je celotna zelo zahtevna Hanzova pot na Prisojnik, vključno s pristopom s Kopiščarjeve poti. 

Pot je zaprta zaradi poškodovanih in uničenih varoval. Na zaprti zelo zahtevni planinski poti, ki vodi od Koče na Gozdu na Prisojnik, bodo 12. in 13. julija potekala pripravljalna dela pred delovno akcijo, pri čemer se bo čistilo zapadlo kamenje. Padajoče kamenje je lahko zelo nevarno, zato vas prosimo, da se ne gibate v njeni okolici. Sama delovna akcija bo izvedena kasneje. Ko bo pot ponovno odprta, vas obvestimo.

Drugi možni pristopi na Prisojnik:
  • po zahtevni Grebenski poti,
  • po zahtevni planinski poti, ki vodi čez južno pobočje.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/stanje_poti.php?pid=15118 6. 6. 2023