PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 27. julij 2021, ob 10. uri

Dijaški planinski tabor 2021

Za nami je prvi dijaški planinski tabor, ki je bil uspešno izveden, za seboj pa je pustil paleto nepozabnih spominov in novih prijateljskih vezi :).
Ideja o izvedbi dijaškega planinskega tabora je rasla več let in zaradi določenih razlogov smo ga v letošnjem letu tudi uspešno realizirali. Tabor je bil zastavljen bolj dopustniško, pa vendar smo izvedli kar nekaj dejavnosti (planinskih in družabnih), ki so za sabo pustile občutke ponosa, ganjenosti, dobre volje in tudi kakšno modrico, ki je nastala na vrhuncu športne energije in zagretosti.

20210722_110822

Tekom dni smo izvedli naslednje večje dejavnosti:
  • 3 planinske ture,
  • taborni ogenj,
  • prečenje učne ferate PUS Bavšice,
  • kopanje v Kal Koritnici,
  • obisk gorske reševalne službe (GRS),
  • nočna igra (večkrat in vedno bolje nam je šla),
  • orientacija (in hkrati ogled skritih kotičkev te prelepe doline),
  • prva pomoč,
  • predstavitev doline Bavšica in njene zgodovine (Mateja Komac).
 
Bilo je veliko prostega časa, ki smo ga zapolnili z branjem knjig, kartanjem in odbojko. Organizirane so bile tudi športne igre, ogled filma in seveda vse zgoraj naštete večje dejavnosti. Manjkal ni celo ogled otvoritve olimpijskih iger v Tokiju, ter izmenjava prakse dela s srednješolsko populacijo v planinstvu po društvih.

BND_0075

Kot vodja tabora lahko rečem, da v vseh teh letih vodenj različnih taborov in izobraževanj znotraj Mladinske komisije še nikoli nisem bila tako sproščena. Verjetno je k temu prispevalo (končno!) dovolj izkušenj tekom let, vsekakor pa tudi člani vodstva (najlepša zahvala, da sem bila lahko z vami) in odgovorni udeleženci, ki so v nas položili svoje zaupanje. Lahko vam zaupam le enega izmed primerov: zmenjeni smo bili pred hišo, za prečenje učne ferate (ob 8.15). Približno 10 minut prej priletim bosa skozi vhod, da si v miru obujem nogavice in moje najljubše čeveljce (gojzarje), ko opazim, da me vsi udeleženci (že oblečeni v pasove), stoječi v polkrogu, z zanimanjem opazujejo. "Saj imam še 10 minut, kajne?" presenečena vprašam. Tako smo večkrat začeli pred načrtovano uro. Če to ni dobra motivacija za vodstvo :).

S prijaznimi pozdravi in željo po varnem koraku v gorah,
Ana Suhadolnik, vodja dijaškega tabora 2021

P.S.: vabljeni tudi v ogled fotogalerije. Slike gredo z roko v roki z besedo. Med njimi boste našli tudi utrinke iz orientacije ter pesmi, ki so avtorsko delo udeležencev in hkrati obogatijo moje skromno poročilo :). Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem vsem avtorjem fotografij: Juretu Čibeju, Timu Peternelu, Timu Ravniku, Ani Skledar in vsem udeležencem, ki so na orientacijski poti dokumentirali vse uspešno opravljene naloge :).
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15128 24. 2. 2024