PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 9. avgust 2021, ob 10. uri

Janja Garnbret se vrača v domovino, sledijo sprejemi

Zlata olimpijka Janja Garnbret se danes kot zadnja članica slovenske olimpijske odprave iz Tokia vrača v Slovenija. Letalo bo na Brniku pristalo po 22. uri. Sprejem za slovenske olimpijske junake bo v torek, 10. avgusta. Zbiranje se prične ob 20. uri.
Prvo olimpijsko prvakinjo v zgodovini športnem plezanju Janjo Garnbret in njenega trenerja Romana Krajnika danes po prihodu najprej čaka krajša novinarska konferenca na novem terminalu Letališča Jožeta Pučnika v Ljubljani. Po izjavah za medije se bosta lahko družila z domačimi in z ljubitelji športnega plezanja, ki ima v Sloveniji veliko privržencev.


Če boste zamudili njen današnji prihod, jo lahko pozdravite jutri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Olimpijski komite Slovenije namreč ob 20. uri pripravlja sprejem olimpijcev na Kongresnem trgu.

Tudi v domačem Slovenj Gradcu bodo pripravili slovesnost za zlato Janjo. Sprejem bo v sredo ob 18.uri na Glavnem trgu.

Zakljucek67__1_
Foto: OKS

S sklepno slovesnostjo v Tokiu so se v nedeljo končale igre 32. olimpijade moderne dobe. "To so bile olimpijske igre upanja, solidarnosti in miru," je ob ugašanju olimpijskega ognja poudaril predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Pogledi so že uprti v Pariz, prizorišče naslednjih poletnih iger, ki bodo čez tri leta. 

Slovensko zastavo je na zaključni slovesnosti nosila zlata olimpijka Janja Garnbret.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15147 29. 5. 2022