PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 26. avgust 2021, ob 16. uri

Na tekmo v Kranj zeleno in ugodno z javnim prevozom

Na tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju se lahko pripeljete z vlakom ali avtobusom. Kranj je namreč odlično povezan z Ljubljano in večjimi gorenjskimi naselji. Po okolici pa redno vozi avtobus mestnega potniškega prometa. Za krajše poti po mestu pa lahki izberete tudi sistem izposoje koles KRsKOLESOM.
Kranj je od mednarodnega letališča Brnik oddaljen le 7 km. Železniški povezavi med Jesenicami in Ljuvbljano, številne avtobusne povezave in bližina avtoceste mesto povezujejo z osrednjo Slovenijo in drugimi pokrajinami ter Italijo in Avstrijo.

Kako do Kranja?

  • Z vlakom: dnevne povezave z glavnim mestom Ljubljana in vsemi večjimi slovenskimi mesti ter večjimi mesti sosednjih držav. Več na potniski.sz.si.
  • Z avtobusom: dnevne povezave z glavnim mestom Ljubljana in vsemi večjimi slovenskimi mesti ter večjimi mesti sosednjih držav. Več na arriva.si.
  • S kolesom: po stranskih cestah, polnih lepih razgledov, se pripeljete iz vseh strani (ljubljanske, blejske, škofjeloške, kamniške in jezerske).

_home_datadisk_arhiv_assets_transfer_imgcache_main_picture_201209_14_309149997_AR_1_online_l1


Člani PZS lahko koristimo 
30 % popust za enosmerne in povratne vozovnice v 2. razredu vseh vrst vlakov v Sloveniji. Ugodnost velja za vse kategorije članstva. Otroci do 12. leta so upravičeni do 50 % popusta po splošnem ceniku Slovenskih železnic, po 12. letu pa že lahko koristijo članski popust za člane PZS.

sz
Popust ne velja za nakup vozovnic preko spleta ali preko aplikacije in na vsa doplačila. Za uveljavljanje popusta je članstvo potrebno izkazati z veljavno člansko izkaznico. Ponudnik ugodnosti lahko od člana društev PZS zahteva, da se identificira z veljavnim osebnim dokumentom.


Prevozi po mestu

  • Mesto in njegovo okolico lahko raziskujete s KRsKOLESOM, ki omogoča izposojo in vračanje koles na različne lokacije v Kranju. Tako ste pri raziskovanju bolj svobodni, hitri in ekološki.
  • Car Sharing: Kranj ponuja sistem souporabe električnih avtomobilov, ki omogoča najem in vračilo vozil na vnaprej določenih lokacijah. Oba sta del sheme trajnostne mobilnosti.
  • Kranvaj: električni mini avtobus, ki vas brezplačno zapelje po vseh kotičkih starega mesta, ki si jih zaželite in pride po vas, ko rabite prevoz. Lahko ga pokličete na 00 386 31 383 700 ali ustavite kar na ulici. Prevozi se izvajajo vse dni v letu med 8.00 in 19.30.


PDF Postajališča Mestnega potniškega prometa Kranj
PDF Vozni red Mestnega potniškega prometa Kranj

Če boste uporabljali mestni potniški promet Kranj, izsopite na postaji »Dijaški dom«.

Slovenija je dežela, ki pripoveduje zeleno zgodbo. Bodite del tega tudi vi. Več o zeleni zgodbi Slovenije si preberite TUKAJ.

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15185 16. 7. 2024