PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 19. september 2021, ob 7.50 uri

Turno kolesarstvo danes in jutri - Jože Rovan in Atila Armentano

V Evropskem tednu mobilnosti Knjižnica Otona Župančiča gosti pogovor s predsednikom Planinske zveze Slovenije Jožetom Rovanom, začetnikom turnega kolesarstva pri nas in pobudnikom Slovenske turnokolesarske poti, in Atilo Armentanom, načelnikom Komisije za turno kolesarstvo PZS. Vabljeni v Ljubljano v ponedeljek, 20. septembra, ob 18. uri!
Letošnji Evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« Ugasnimo avto, prižgimo srce. Kaj je bližje temu kot planinstvo? Za hitrejše trajnostno potovanje pa lahko sedemo na kolo in se podamo v hribe. Turni kolesarji so veliki zagovorniki trajnostnega razvoja, varovanja narave, zdravega načina življenja, hkrati pa se soočajo s številnimi izzivi in posebno problematiko.

Gosta bosta predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan, začetnik turnega kolesarstva pri nas in pobudnik Slovenske turnokolesarske poti, in Atila Armentano, načelnik Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije. Z njima bo niti pogovora pletla Zdenka Mihelič. V ponedeljek, 20. septembra 2021, ob 18. uri vabljeni na pogovor v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani. Ogled prireditve je možen ob izpolnjevanju pogoja PCT. 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15240 14. 8. 2022