PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 1. avgust 2023, ob 13. uri

Vodnik meseca | Julijske Alpe: južni del

Vodnik meseca je planinski vodnik Julijske Alpe: južni del. Enciklopedični vodnik izpod peresa Andraža Poljanca je v tem mesecu na voljo po polovični ceni.
Vodnik Julijske Alpe: Južni del bralcu predstavi južni rob Julijskih Alp. V enem delu je avtor zbral in predstavil vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Vmes se spoznamo še s sredogorskimi vrhovi Ratitovca, Soriške planine, predstavljen je dolg Bohinjsko-Tolminski greben ter razčlenjena Krnska skupina. Z izjemo prvega, gozdnega dela, tod kraljujejo strme trave, ruševnata prostranstva in kraški podi. Na človeško neumnost in krvavo zgodovino nas opominjajo številni pomniki prve svetovne vojno, Rupnikove linije in Alpskega zidu, ki sedaj predstavljajo le še zanimivo popestritev planinskih izletov, tur in pohodov.

PDF Vsebina in primeri opisov

vodnik_meseca_julijske_alpe_juzni_del 
Vodnik Julijske Alpe: južni del je delo prekaljenega pisca Andraža Poljanca, ki enako vestno in sistematično opisuje markirane planinske poti kot tudi še številčnejše neoznačene poti. Za vnete raziskovalce je pripravil tudi nekaj zahtevnejših sladkorčkov.

Območje je neločljivo povezano tudi z nekdanjo Rapalsko mejo, ki je med svetovnima vojnama tako krivično zaresla v slovenski narod. Številne cilje in prigode lahko dodatno razkrijete v vodniku Meja na razvodnici.


planinska_trgovina_pzs_186x130

CENA:
 v mesecu avgustu s 50-odstotnim popustom - za 14,95 € (redna cena 29,90 €).
*vključuje DDV, poštnino krije naročnik.


Južni del Julijskih Alp raziščite s planiskimi zemljevidi Krnsko pogorje - 1 : 25.000Bohinj - 1 : 25.000Julijske Alpe - 1 : 50.000 ali Triglavski narodni park - 1 : 50.000.
NAROČILA:
 na planinskazalozba.pzs.si, na brezplačni telefonski številki 080 18 93 (deluje 24/7) ali v naši prodajalni v Ljubljani.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15314 15. 7. 2024