PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 24. november 2021, ob 14. uri

Prednaročilo novega vodnika | Julijske Alpe, Vzhodno od Soče in Pišnice

Planinski vodnik Julijske Alpe, Vzhodno od Soče in Pišnice je zraslo iz semena enciklopedičnih planinskih vodnikov Planinske založbe. Roman Tratar in Andraž Poljanec sta iz množice opisanih pristopov na vrhove in poti izluščila 45 najlepših.

Opisane poti, izleti in ture, opisane v prihajajočem novem vodniku Julijske Alpe: vzhodno od Soče in Pišnice vas popeljejo na 45 čudovitih planinskih ciljev, med katerimi bo prav vsak našel nekaj zase. Lahki izleti so pisani na kožo tudi mlajšim planincem, za izurjene gornike pa sta avtorja pripravila nekaj opisov zavarovanih plezalnih poteh - feratah, in dodala za pest tur, zabeljenih z brezpotjem, kjer tišina šepeta.

Izleti, opisani v vodniku Julijske Alpe: vzhodno od Soče in Pišnice opisujejo poti na vrhove, posejane v vzhodnem delu Triglavskega narodnega parka z zaledjem. Točneje, gre za območje med Baško grapo in Selško Soro ter Zgornjesavsko dolino na osi sever-jug, zahodni del je omejen s smaragdno Sočo, vzhodni pa s pravljičnim Bledom in skrivnostno Jelovico.

Vodnik Julijske Alpe: vzhodno od Soče in Pišnice prepriča:

  • z nazornimi opisi 45 gora in poti primernih za otroke, najbolj našpičene in bolj umirjene hribovce.
  • S kvalitetnimi fotografijami in odličnimi zemljevidi s prikazom poteka poti.
  • z odličnim pisanjem izkušenega poznavalca Romana Tratarja (30 opisov) in Andraža Poljanca (15 opisov).

 

PDF Izvleček vsebine


PREDNAROČILO: vodnik JULIJSKE ALPE: VZHODNO OD SOČE IN PIŠNICE izide predvidoma v prvi polovici decembra. Do takrat izkoristite prednaročniško ceno z 20 % popustom. Namesto 29,90 € je na voljo za 23,92 €.

Naročite 
vodnik JULIJSKE ALPE: VZHODNO OD SOČE IN PIŠNICE v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si ali s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.


Prednaročniška cena velja zgolj v primeru, da bo plačana prednaročniška cena do dneva izida knjige.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15361 7. 12. 2021