PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 1. december 2021, ob 14. uri

Mia Krampl, Luka Potočar in Anže Peharc državni prvaki 2021 v športnem plezanju

Pretekli konec tedna, 27. in 28. novembra, so bili v športni dvorani Zlato polje 15. Plezalni dnevi Kranja, letos le s tekmovanjem v težavnostnem plezanju, s katerim se je končalo državno prvenstvo 2021 v športnem plezanju. Državna prvakinja 2021 tako v težavnostnem kot v balvanskem plezanju je Mia Krampl, državni prvak v težavnosti Luka Potočar in v balvanih Anže Peharc.
Na zadnji letošnji tekmi državnega prvenstva v težavnostnem plezanju v Kranju sta med člani slavila Vita Lukan in Luka Potočar (oba ŠPO PD Radovljica), med članicami je bila druga Lučka Rakovec (PK FA), tretje mesto sta si delili Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO), v moški konkurenci pa je bil drugi Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) in tretji Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica). 

Zmage med mladinci sta se v dvorani Zlato polje veselila Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) in Rok Kralj (Šaleški AO), med kadeti Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) in Lovro Črep (Šaleški AO), med starejšimi deklicami in dečki Jennifer Buckley (DRPK) in Gorazd Jurekovič (ŠPO PD Radovljica), med mlajšimi deklicami in dečki Teja Bobnar (GŠD Bricalp) in Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija), med cicibani pa Neva Pirš (ŠD Balvanija) in Martin Stanovnik (ŠPD Korenjak). >>> celotni rezultati

Nedeljski finale je bil zadnja tekma državnega prvenstva letos, po katerem so razglasili tudi skupne zmagovalce. V skupni razvrstitvi državnega prvenstva 2021 v težavnosti si je prvo mesto med članicami priborila Mia Krampl (AO PD Kranj), drugo mesto je osvojila Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in tretje Lučka Rakovec (PK FA). Pri članih je skupno zmago slavil Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica), drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Domnu Škoficu (ŠPO PD Radovljica), tretje pa je zasedel Timotej Romšak (PK Kamnik).

Državna prvaka 2021 v težavnosti med mladinci sta postala Maja Kramberger (AK Impol Slovenska Bistrica) in Rok Kralj (Šaleški AO), med kadeti Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) in Lovro Črep (Šaleški AO), med starejšimi deklicami in dečki Zala Mlakar Starič (PK FA) in Gorazd Jurekovič (ŠPO PD Radovljica), med mlajšimi deklicami in dečki Teja Bobnar (GŠD Bricalp) in Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija), med cicibani pa Tia Brnot Mrak (ŠD Balvanija) in Martin Stanovnik (ŠPD Korenjak). >>> celotni rezultati 

krampl_potocar_peharc_foto_grega_valancic_sportida
Mia Krampl, Luka Potočar in Anže Peharc državni prvaki 2021 v športnem plezanju (foto Grega Valančič/Sportida)

Državno prvenstvo 2021 v balvanskem plezanju se je sklenilo že s tekmo 13. in 14. novembra v Logu-Dragomerju. Balvanska državna prvakinja je Mia Krampl (AO PD Kranj) pred Saro Čopar in Julijo Kruder (obe ŠPO PD Celje Matica) na drugem oz. tretjem mestu. Skupne zmage v balvanih se je veselil Anže Peharc (PK FA), drugega mesta Timotej Romšak (PK Kamnik) in tretjega Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica).

Državna prvaka 2021 v balvanih med mladinci sta postala Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) in Andrej Polak (PK Škofja Loka), med kadetinjami sta si naslov delili Sara Čopar in Liza Novak (obe ŠPO PD Celje Matica), med kadeti je slavil Lovro Črep (Šaleški AO), med starejšimi deklicami in dečki Zala Mlakar Starič (PK FA) in Gorazd Jurekovič (ŠPO PD Radovljica), med mlajšimi deklicami in dečki Naja Isak in Lan Čreslovnik (oba ŠD Balvanija), med cicibani pa Tia Brnot Mrak (ŠD Balvanija) in Martin Stanovnik (ŠPD Korenjak). >>> celotni rezultati

Med klubi je v skupnem seštevku državnega prvenstva v športnem plezanju zmago osvojil ŠPO PD Radovljica pred ŠPO PD Celje Matica na drugem in PK Kamnik na tretjem mestu.

V okviru spremljevalnega programa je bil v soboto pred finalom na sporedu dokumentarni film o Nejcu Zaplotniku, pripoved skozi oči njegovih najbližjih, ki vsebuje tudi originalne posnetke z odprave na Everest leta 1979.

Manca Ogrin
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15374 27. 5. 2024