PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 28. februar 2022, ob 9.30 uri

Nagrajeni filmi 16. FGF znova na ogled v Ljubljani

Nagrajeni filmi Festivala gorniškega filma bodo v začetku marca znova na ogled v Cankarjevem domu v Ljubljani. Filmski večer 3. marca je žal odpovedan, 4. marec pa bosta začela osupljiva dokumentarca o gorski naravi in kulturi Snežni leopardi in prijatelji ter Big Bend: ameriška divjina, za vrhunec večer bo poskrbel zmagovalni film letošnjega festivala Po Antarktiki.

Projekcije, načrtovane za četrtek, 3. marca 2022, in sicer alpinistični film Stena senc ter plezalna filma Švicarski raj in Teorija padanja, so žal odpovedane.

Filmskih projekcij v petek, 4. marca, v Cankarjevem domu v Ljubljani se bodo razveselili ljubitelji vrhunskih filmov o naravi in živalih. Ob 18. uri bosta znova na ogled kitajsko-avstrijski dokumentarec Snežni leopardi in prijatelji (Xi ZhinongZi DingDa JieQu Peng), ki razkriva skrivno življenje snežnega leoparda v Tibetu, posneli pa so ga nadarjeni filmarji iz bližnje vasi; ob izjemni fotografiji ga navdihujoče odlikujeta toplina in ljubezen, ter Big Bend: ameriška divjina (John Murray, ZDA), film o čarobni pokrajini na ameriško-mehiški meji, kjer kljub obsežnim puščavam v nedotaknjeni divjini domuje nekaj najzanimivejših živali v vsej Severni Ameriki. Vrhunec petkovega večera bo pripadel zmagovalcu 16. Festivala gorniškega filma - filmu Po Antarktiki ameriške režiserke Tashe Van Zandt, čudovitemu filmu o izjemnem prvem prečenju Antarktike leta 1989 s pasjo vprego in neverjetni zgodbi raziskovalca Willa Stegerja, ki navdušuje z močnim sporočilom: če hočemo rešiti naš planet, moramo sodelovati, tudi če prihajamo iz različnih držav. Nič ni nemogoče!

NAGRAJENI FILMI 16. Festivala gorniškega filma znova na ogled 

Cankarjev dom, LJUBLJANA
 - Linhartova dvorana
četrtek, 3. marec 2022
18.00: Stena senc ODPOVEDANO
20.00:  Švicarski rajTeorija padanja ODPOVEDANO

petek, 4. marec 2022
18.00: Snežni leopardi in prijateljiBig Bend: ameriška divjina
20.00: Po Antarktiki

-------------------------
Povezana novica:
Film Po Antarktiki zmagovalec 16. FGF, nagrajen tudi Stena - vzpon do zlata z Janjo Garnbret 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15552 20. 5. 2024