PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 1. marec 2022, ob 13. uri

Na meji - tihotapske in mejaške zgodbe Iztoka Tomazina | spletni dogodek

Alpinist, himalajec, gorski reševalec in zdravnik Iztok Tomazin bo ob knjigi Na meji predstavil tihotapske in druge z mejami v gorah povezane zgodbe od Karavank do Himalaje - v torek, 8. marca 2022, ob 18. uri. Dogodek organizira Knjižnica Prežihov Voranc, bo pa v celoti potekal preko spleta. Lahko si ga ogledate preko Zooma ali preko Facebook profila Knjižnice Prežihov Voranc.
Knjiga Na meji je zbirka tihotapskih in drugih z mejami v gorah povezanih zgodb od Karavank do Himalaje, od tragičnih povojnih dogodkov v Karavankah, do napetih tihotapljenj mladega alpinista v domačih gorah v najslabših možnih pogojih in poznejših mejaških pustolovščin v najvišjih svetovnih gorstvih, obogatena s številnimi razmišljanji in bogatim fotografskim materialom.

Avtor knjige, Iztok Tomazin, je pionir prostega plezanja na Slovenskem, sicer pa kronist svojih lastnih in nekaterih tujih ilegalnih prehajanj geografskih meja ter raziskovanja in preseganja osebnih meja in omejitev.

na_meji_tomazin_spletni_dogodek

Vabljeni na predstavitev knjige v torek, 8. marca 2022, ob 18. uri. Lahko si jo ogledate preko Zooma ali preko Facebook profila Knjižnice Prežihov Voranc.
Povezava >>> https://us06web.zoom.us/j/87094324835

-------------------------
Povezana novica: 
Na meji, tihotapske zgodbe Iztoka Tomazina
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15556 20. 5. 2024