PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 7. marec 2022, ob 14. uri

Luka Kovačič in Karmen Klančnik Pobežin državna prvaka na Zelenici

V nedeljo, 6. marca, je bilo na Zelenici v pravih zimskih razmerah izpeljano posamično državno prvenstvo v turnem smučanju. Poleg nastopa v eni od štirih tekmovalnih kategorij se je bilo mogoče preizkusiti tudi v rekreativni kategoriji.
Organizatorji so poskrbeli za razgibano traso, ki je bila primerna tudi za začetnike, za Zelenico tradicionalno kičastega sončnega vremena sicer letos niso naročili, so pa snežinke pričarale pravo zimsko kuliso.

Zelenica_Ski_Ride_clani_foto_nejc_soklic
Naslov članskega državnega prvaka je osvojil Luka Kovačič, drugi je bil Nejc Kuhar, tretji pa Matjaž Mikloša (foto Nejc Soklič)

Naslov članskega državnega prvaka je osvojil Luka Kovačič, drugo mesto je dosegel glavni organizator dirke Nejc Kuhar, tretjo stopničko pa je zasedel Matjaž Mikloša. Odlično je nastopil tudi mladinec Klemen Španring, ki se je odločil preizkusiti na daljši članski trasi in je osvojil 4. mesto, do sedmega mesta pa so mu sledili še Anže Šenk, Tomaž Soklič in Tine Habjan.

Naslov državne prvakinje je osvojila Karmen Klančnik Pobežin, sledile pa so ji Ana Čufer na drugem mestu, Špela Zupan na tretjem ter Isabelle Kuhar Sebastian na četrtem.

zelenica_ski_raid_clanice_veterani_foto_nejc_soklic
Med članicami je slavila Karmen Klančnik Pobežin, med veterani pa Tone Karničar (foto Nejc Soklič)

Odlično je bila zastopana tudi mladinska kategorija. Zmagal je Maj Pritržnik, ki je prejšnji večer osvojil peto mesto absolutno na nočnem vzponu na Tromejo, drugo mesto je osvojil njegov brat Jon Pritržnik, tretji pa je bil Hari Goro iz Bosne in Hercegovine. Sledili so jim Maj Borič na četrtem mestu, Matic Primožič na petem mestu, od šestega do osmega mesta pa so se zvrstili bratje Matej, Anton in Primož Pavec.

Zelenica_Ski_Ride_mladinci_foto_nejc_soklic
Odlično zastopana mladinska kategorija, v kateri je zmagal Maj Pritržnik (foto Nejc Soklič)

Med veterani je bil v cilju najhitreje Tone Karničar, drugi je bil Gvido Španring, tretji Stane Lotrič in četrti Boris Stropnik.

Prispevek o tekmovalnem turnem smučanju in Zelenici Ski Raidu si lahko ogledate >>> na Televiziji Slovenija (od 1. minute)!

PDF REZULTATI 4. Zelenica Ski Raid - državno prvenstvo (posamezno)

Špela Zupan, FB Turni.si 

>>> Obsežnejša reportaža z izjavami na Turni.si
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15567 15. 4. 2024