PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


1. 12. 2017 / Predavanje

Ledene sanje - predavanje Klemna Premrla pred EP v lednem plezanju Domžale 2017

Vrsta dogodkaPredavanje
Kdaj1. 12. 2017 19:00
Traja do1. 12. 2017 (1 dni)
Zborno mestoKnjižnica Domžale
DruštvoPlaninsko društvo Domžale
OrganizatorKnjižnica Domžale
Ledene sanje Klemna Premrla je vizualno klatenje po ledenih pustolovščinah, ali zakaj je plezal po ledenih gorah Grenlandije, raziskoval globine največjega evropskega ledenika Vatna na Islandiji in preplezal ledene previse Helmcken Falls v Kanadi. Trilogija v štirih zgodbah o plezanju in drznih pustolovščinah, ujetih na filmski trak.

Eden najboljših lednih plezalcev na svetu bo v petek, 1. decembra, ob 19. uri v Knjižnici Domžale predstavil štiri zgodbe in tri projekte. Uvod bo posvetil svojim tekmovalnim začetkom v svetovnem pokalu v lednem plezanju, nadaljeval pa z najodmevnejšimi ledenimi pustolovščinami zadnjega časa:
  • Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park, Canada, BC: plezanje v območju 150 m visokega slapu Helmcken je izredno atraktivno in lednim plezalcem ponuja povsem nove možnosti, tu je kar nekaj tehnično najtežjih lednih smeri na svetu;
  • Grenlandija: jadranje ob zahodni obali Grenlandije, plezanje na ledene gore in snemanje kratkega filma To Climb an Iceberg in 4K za GoPro;
  • Islandija: kreativno raziskovanje največjega evropskega ledenika Vatna in snemanje filma Climbing Ice - The Iceland Trifecta.
Vstop na predavanje je prost. Toplo vabljeni na ledeno pustolovščino!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=15571 15. 7. 2024