PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 22. maj 2022, ob 8. uri

Vabilo na dijaški planinski tabor 2022

Mladinska komisija PZS v tretjem tednu malega srpana leta 2022 organizira drugi tradicionalni dijaški planinski tabor, ki je namenjen vsem junakom in junakinjam, ki so prebrodili šolsko leto 2021/2022 v tako imenovanih "srednješolskih klopeh".
Bavšica (in ne Bavščica) je (od planincev) dokaj pozabljena dolina, zato divjina po kateri vodijo številne lovske poti različnih težavnosti, odpira vrata v svoj raj prav vsakemu obiskovalcu. V tej prečudoviti dolini bomo širili planinsko zavest, si izmenjevali planinsko znanje in izkušnje in širili mrežo novih poznanstev. Mir in tišino v objemu gora bodo kalili le naša pesem, smeh in dobra volja (in blejanje ovac). Naše druženje pa bodo popestrili izleti na okoliške vrhove, taborni ognji, razne družabne in športne igre (imamo igrišče za odbojko), ter premnoge radosti, ki nam jih ponujajta sosednji dolini rek Soče in Koritnice.

Tabor je primeren za vse, tako začetnike kot za izkušene planince, predvsem pa priporočljiv tistim z dobro voljo in željo po druženju.

KJE in KDAJ: tabor bo potekal v Planinskem učnem središču Bavšica (PUS Bavšica) med 17. in 23. julijem 2022 (od nedelje do sobote). Zaslužite si nepozabno doživetje!

OKVIRNI PROGRAM: 2-3 ture, družabne in športne igre, kopanje, spoznavanje osnov plezanja v feratah, druženje ob večernem ognju, nočna igra, spoznavanje z varno hojo v hribe, predvsem pa čas za spletanje novih prijateljstev.

STROŠEK TABORA: 130 € (pokrito bivanje, polni penzion v PUS Bavšica, prehrana na turah in vse ostale aktivnosti, ki bodo potekale na taboru. Več informacij o tem prejmete ob uspešni prijavi.

PRIJAVE: Potekajo preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo najkasneje do srede, 15. junija 2022 oz. do zapolnitve mest (omejeno na 30).

Ob prijavi morate biti obvezno član planinskega društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi ob plačilu članarine.

Ob zaključku prijav (po 1. juniju 2021 oz. po zapolnitvi mest) na navedeni elektronski naslov prejeli predračun, ki ga morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška tabora.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na taboru (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti tabora, na katerega ste prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE: dobite na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si, pri strokovni sodelavki, Veroniki Susman, na telefonski številki 01 434 56 89 ali na peternel.tim2@gmail.com (vodja tabora).

Vsi prijavljeni boste nekaj dni pred pričetkom tabora na elektronski naslov prejeli obvestilo z vsemi informacijami o potrebni opremi ter o predvidenem programu.

Lepo vabljeni!

P.S.: vabljeni, da si preberete utrinke lanskega dijaškega planinskega tabora :).
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15602 5. 7. 2022