PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 3. junij 2022, ob 11. uri

Seminar tehnike vožnje s kolesom na Krvavcu

Spet bo priložnost za učenje najbolj uporabnih tehnik vožnje z vašim konjičkom, da se boste lahko vzpeli še višje in spuščali še bolj elegantno. V soboto, 18. 6. 2022 bomo inštruktorji Turno kolesarskega odseka Kranj ponovno gostili že tradicionalni Seminar tehnike vožnje na Krvavcu!

Če si gorski kolesar, ki bi se rad naučil, kako pravilno in varno voziti čez ovinke, kako obvoziti/preskočiti ovire, se varno ustavljati na grušču, narediti 'front pivot' na zelo zaprtem ovinku, če bi se rad naučil pravilno pripraviti kolo na turo, izbrati pravo turo za svojo kondicijo in nivo znanja ... potem se čim prej prijavi, število mest je omejeno.


Kdaj in kje?

Seminar bo potekal v soboto, 18. junija 2022, na enem od najbolj priljubljenih slovenskih smučišč, RTC Krvavec. V primeru slabega vremena se datum zamakne na jesen.

Zbor ob 7:30 na spodnji postaji kabinske žičnice pod Krvavcem. Seminar bo trajal do približno 18. ure.

Kaj bomo počeli?

  • Teoretični del: nastavitve kolesa, osnove drže na kolesu, gibanje po različnih terenih, etika, upoštevanje okolice in drugih deležnikov v naravi,
  • Praktični del: aktivna drža na kolesu med spustom, tehnični vzponi, vaja slaloma in pravilna drža v zavojih, pravilno zaviranje, preskakovanje manjših ovir (bunny hop), vožnja skozi ostre zavoje (front pivot),
  • Spust s Krvavca: bo potekal v več skupinah po progah Muci pod vodstvom inštruktorjev. Spust v dolino je možen tudi po glavni cesti. Če te zanima, kako seminar izgleda v praksi, si poglej reportaže prejšnjih seminarjev.

 

S tabo bomo Turnokolesarski inštruktorji iz TKO Kranj in ostali mojstri gorskokolesarskih veščin.


Cena:
70 €, vključuje jutranje predavanje in praktični prikaz vaj, prevoz s kabinsko žičnico, kosilo in organiziran spust z inštruktorji v dolino. Prijava je potrjena ob plačilu seminarja. 

Spletna prijava >>> KLIK!!!


Pogoji za prijavo: Osebe mlajše od 15 let se morajo udeležiti seminarja v spremstvu staršev ali pooblaščenih skrbnikov ali zastopnikov.

Oprema: tehnično brezhibno gorsko kolo (z vsaj sprednjim vzmetenjem), zaščitna oprema (čelada, rokavice, priporočeni tudi ščitniki za komolce in kolena), rezervna oprema za kolo (rezervna zračnica).

Dodatne informacijena voljo na sola@tkokranj.si.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15726 28. 9. 2023