PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


31. 1. 2018 / Predavanje

Nives Meroi in Roman Benet: Trije Makaluji

Vrsta dogodkaPredavanje
Kdaj31. 1. 2018 16:00
Traja do31. 1. 2018 (1 dni)
Zborno mestoLjubljana, Gospodarsko razstavišče - dvorana Urška
OrganizatorPlaninska zveza Slovenije
Italijansko-slovenski plezalni par je v skupni navezi že 30 let in sodi med najuspešnejše v svetovnem alpinizmu. Nives Meroi in Roman Benet sta se skupaj povzpela na vseh štirinajst osemtisočakov in vsi njuni himalajski vzponi so potekali v alpskem slogu, brez dodatnega kisika in višinskih nosačev, večkrat tudi po novih smereh ali v manj znanih stenah. Med številnimi podvigi je bil najtežji podvig v njunem življenju petnajsti osemtisočak, kot imenujeta Romanovo bolezen, zaradi katere so mu morali dvakrat presaditi kostni mozeg. To ju ni ustavilo, ampak še spodbudilo, da sta po premagani bolezni stopila še na vrh svojih zadnjih treh osemtisočakov, Kangčendzenge, Makaluja in Anapurne. Njuno zgodbo je Nives doživeto popisala tudi v knjigi Ne pustim te čakati.

V sredo, 31. januarja 2018, ob 16. uri vabljeni na predavanje Trije Makaluji na sejmu Natour Alpe-Adria, v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predavanju bo ob 17.30 sledil alpinistično-plezalni večer, na katerem bo Planinska zveza Slovenije podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017.
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=15740 28. 9. 2023