PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 14. julij 2022, ob 9.10 uri

ZAPRTA POT med Grintovcem in Dolško škrbino

Pot, ki vodi z Dolške škrbine na Grintovec je zaradi skalnega podora do nadaljnjega zaprta!
Na t.i. Špremovi poti, ki vodi z Dolške škrbine na Grintovec, je prišlo do skalnega podora, ki je odnesel del poti in popolnoma onemogočil prehod. Možnosti za obhod ni, zato je pot do nadaljnjega zaprta!

Zaradi poškodovanih varoval je zaprta tudi pot, ki vodi iz Mlinarskega sedla na Grintovec.

Alternativne smeri vzpona na Grintovec in/ali Kočne

 • Z Jezerskega:
  • Jezersko - Češka koča na Spodnjih Ravneh - Dolška Škrbina - Spodnji Dolci - Ovnov čer - Grintovec
 • Iz Kamniške Bistrice:
  • Kamniška Bistrica - Kokrsko sedlo - Grintovec (čez streho)
 • Iz Kokre:
  • Kokra - Spodnji Dolci - Zgornji Dolci - Dolška škrbina - Jezerska Kočna
  • Kokra - Spodnji Dolci - Kokrska Kočna - Jezerska Kočna
  • Kokra - Spodnji Dolci - Ovnov čer - GrintovecOBVEŠČANJE O POŠKODOVANIH POTEH: obvestite nas na poskodbe.poti@pzs.si. Navedite, na kateri poti ste opazili poškodbe ali pomanjkljivosti in jih na kratko opišite. V kolikor je možno, priložite fotografijo. Poročanje je možno tudi preko aplikacije maPZS.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=15807 29. 9. 2023