PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 20. julij 2022, ob 11. uri

Otvoritev prenovljenega Planinskega doma pri Gospodični na Gorjancih

17. julija 2022 smo planinci Planinskega društva Krka Novo mesto po daljši obnovi Planinskega doma pri Gospodični na Gorjancih, pripravili otvoritev obnovljenega dela planinskega doma. Svečanega dogodka so se udeležili planinci Dolenjske in Bele Krajine in obiskovalci zelenih Gorjancev.

Iz pozdravnega nagovora častnega predsednika Planinskega društva Krka Novo mesto Antona Progarja je razvidno, da je bila zadnja največja investicija v planinski dom dograditev prizidka in obnova srednje etaže, kar smo lahko izvedli le s pomočjo naših sponzorjev: KRKA d. d., Fundacija za šport in Mestna občina Novo mesto.

20220717_Otvoritev_obnoveGospodicna_0216__002_

S finančnimi sredstvi smo pridobili dve sobi s toaletnimi prostori, tri dvoposteljne sobe, dve sobi s 14 skupnimi ležišči, sodobne toaletne prostore in sodobno učilnico. Tako imamo sedaj v planinskem domu 48 ležišč.
Vrednost vseh del od leta 2009 je blizu 400 tisoč evrov. A brez številnih prostovoljnih ur naših članov bi nam to ne uspelo.

20220717_Otvoritev obnoveGospodicna_0135 (002)_1

Med povabljenimi so nas s svojo prisotnostjo počastili:

Peter Kostrevc, podžupan MO Novo mesto,
Martin Šolar, podpredsednik PZS,
Ljudmila Kastelec, vodja področja službe za odnose z javnostjo, predstavnica generalne pokroviteljice KRKA d. d. Novo mesto,
Rudi Skobe, predsednik MDO Dolenjske in Bele krajine in član upravnega odbora PZS,
Franc Ekar, nekdanji predsednik PZS in predsednik NO PZS,
Rozalija Skobe, načelnica Odseka za varstvo gorske narave MDO Dolenjske in Bele krajine ter predstavniki dolenjskih in belokranjskih planinskih društev, kakor tudi predstavniki bližnjih planinskih društev iz Hrvaške.

Zdravko Damjanovič - Somy

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15820 22. 7. 2024