PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 25. avgust 2022, ob 9. uri

Zlata Sara Čopar na svetovnem mladinskem prvenstvu

Prve medalje mladinskega svetovnega prvenstva IFSC v Dallasu v ZDA so osvojile Slovenija, Japonska, Belgija in Francija. Zlato je v balvanih osvojila tudi mlada Sara Čopar.
Štiriindvajset finalistov se je na mladinskem svetovnem prvenstvu borilo za štiri komplete medalj v različnih starostnih kategorijah.

17-letna Sara Čopar je letos odlično formo pokazala na vseh mladinskih tekmah. Čoparjeva je v kvalifikacijah za vodstvo premagala šest balvanov. Nato je v polfinalu rešila tri od štirih in znova vodila v svoji konkurenci. Nadaljevala je svojo formo in v finalu preplezala vse štiri balvane do vrha in si s tem zagotovila zlato medaljo v finalu.

»Ne morem verjeti,« je dejala Sara Čopar. »Sem sem prišla uživat in se uvrstiti v finale, morda osvojiti tudi stopničke. Nisem vedela, kaj pravzaprav pričakovati. Vendar sem bila dobra v kvalifikacijah, nato v polfinalu in finale je bilo sploh divje, vse se je zgodilo hitro

Sara__opar___portret_GVFoto: Grega Valančič/ Sportida

»Zelo sem srečna. Ni me zanimalo, kaj se dogaja kjerkoli drugje, samo želela sem plezati in uživati in to sem tudi storila. Zdelo se je, da gre vse po načrtih in zdaj sem res srečna
Michika Nagashima iz Japonske je bila druga in Italijanka Alessia Mabboni je bila tretja.

Ostali slovenski nastopi in rezultati: 


Lina Funa 6. mesto, Lucija Tarkuš 11., Lovro Črep 13., Timotej Romšak 17.  ter Tim Korošec 32. mesto. 

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=15867 31. 3. 2023