PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


2. 4. 2018 / Pohod

BOČ

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjeGore severovzhodne Slovenije
Kdaj2. 4. 2018 7,00
DruštvoPlaninsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
OrganizatorPD ZZV CELJE
Vodnik / kontaktVladko Korže, tel. 041 465 355
PrijaveVladko Korže, tel. 041 465 355 in Slavko KLAJNŠEK tel. 031 654 760
InformacijeVladko Korže, tel. 041 465 355
TežavnostLahka pot
PotOznačena pot

NA VELIKONOČNI PONEDELJEK, 2. APRILA 2018, OB 7.00 URI

         vabimo vse zainteresirane pohodnike in sprehajalce na Boč.

 

Tokratni pohod je namenjen druženju, sprehajanju in izobraževanju, seveda pa bomo tudi hodili. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 07. uri po potrebi iz Žalca ob 07.10 uri, z ostalih postaj do Celja kot običajno. Peljali se bomo skozi Frankolovo do Žičke kartuzije in naprej do Zg. Poljčan, kjer se pohod za prvo skupino prične. Zatem avtobus odpelje do Planinske koče pod Bočem, kjer pričnejo s svojimi aktivnostmi drugi dve skupini.

 

Prva skupina prične s hojo iz Zg. Poljčan čez Balunjačo. Tu se bomo razdelili zopet v dve skupini. Skupino, ki se bo povzpela po zelo zahtevni plezalni poti ( ferati ) in skupino, ki bo pot nadaljevala po lahki označeni poti. Vsem zainteresiranim bomo tu pokazali uporabo varovalnega trojčka in varno gibanje po zelo zahtevnih poteh ( feratah ). Za tiste, ki si bodo zaželeli malo adrenalinske poti in se povzpeli po zelo zahtevni poti, je obvezen varovalni trojček ( čelada, varovalni pas in samovarovalni komplet ), v kolikor ga nimate si ga lahko izposodite od društva. Za pristop na vrh bomo potrebovali slabi dve uri zmerne hoje in pri tem premagali dobrih šesto višinskih metrov.

 

Druga skupina se bo na vrh podala od koče po lahki označeni poti in bo za pristop na vrh potrebovala uro hoje.

 

Tretja skupina za katero je predvideno da se na vrh ne bo podajala, bo svoje aktivnosti izvajala v okolici koče. Tu si bo lahko ogledala spomenik padlim v NOB, rastišča Velikonočnice, se sprehodila do dvajset minut oddaljene Koče Velikonočnica in še kaj, seveda odvisno od želja in danih možnosti.

 

Po vrnitvi z vrha Boča se bomo še pri koči družili, porabili presežke velikonočnih dobrot, se primerno poveselili.

Za pot potrebujete letnim razmeram primerna oblačila, planinske čevlje, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Koča je odprta.

Prijavnina za lastne stroške znaša 14 €.

 

Za vse informacije in prijave sta vam na razpolago VPZS

Vladko Korže,  tel. 041 465 355, meil,  vladko.korze@gmail.com in

Slavko KLAJNŠEK tel. 031 654 760, meil, slavko.klanjsek@gmail.com.

 

Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridružuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem in ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

 

 

TOKRAT SMO PRIPRAVILI ZA VSAKEGA NEKAJ, PRIDRUŽITE SE, SKUPAJ NAM BO LEPŠE!


https://www.pzs.si/koledar.php?pid=15875 11. 4. 2021