PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 23. november 2022, ob 7.30 uri

Zapora mostu čez Pako na Martinovi poti

Planinsko društvo Šmartno ob Paki obvešča, da je zaradi rekonstrukcije mostu čez reko Pako v soteski Penk oviran prehod čez reko.

PD Šmartno ob Paki obvešča, da je prehod čez reko Pako v soteski Penk oviran zaradi rekonstrukcije mostu.

Gre za odsek Martinove poti in sicer na odseku med kontrolnima točkama 6 (Domačija Pocajt) in 7 (Sv. Anton) - na sliki označen z rdečo barvo. Zapora mostu bo predvidoma trajala od 1. novembra 2022 pa vse do 1. aprila 2023. Prehod čez reko Pako je možen preko mostov čez Lokoviški potok in Pako, pot pa lahko potem nadaljujete po cesti na desnem bregu (na sliki obarvano zeleno).


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/stanje_poti.php?pid=16012 8. 2. 2023