PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 16. januar 2023, ob 14. uri

Pot po serpentinah na Sv. Jakoba nad Medvodami ponovno odprta

Planinsko društvo Medvode obvešča, da je t.i. pot čez serpentine, ki vodi na Sv. Jakob nad Medvodami ponovno odprta.

Prvotno obvestilo: Pot čez serpentine, ki vodi na Sv. Jakob nad Medvodami je ZAPRTA zaradi poškodb, nastalih ob spravilu lesa. Dostop do cerkve Sv. Jakoba je možen po kolovozu ali po planinski poti iz severa.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16117 19. 6. 2024