PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 25. januar 2023, ob 12. uri

Sečnja in spravilo na Pokljuki | zapore cest in STKP

Zaradi sečnje in spravila lesa je zaprtih več gozdnih cest na širšem območju Mrzlega studenca na Pokljuki.

Planinsko društvo Bled in Gozdno gospodarstvo Bled sporočata, da so zaradi sečnje in spravila lesa na Pokljuki med tednom zaprte naslednje gozdne ceste:
  • Mrzli Studenec-Kranjska dolina
  • Lepa Kopišča-Kranjska dolina-Planine Zajavornik (Javornik) in
  • Za Lesom-Pod Lipanco do križišča z gozdno cesto Velika raven

Zapora cest bo vzpostavljena predvidoma med tednom vse do 1. aprila 2023. Gibanje je na lastno odgovornost.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16134 14. 6. 2024