PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 28. februar 2023, ob 12. uri

Vrhunsko 5. mesto Maja Pritržnika na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju

Svetovno prvenstvo v turnem smučanju 2023 se je začelo v torek zjutraj s sprintersko tekmo mladinskih kategorij. Maju Pritržniku je s petim mestom uspel vrhunski dosežek.
V španskem smučarskem središču Boi Taull poteka svetovno prvenstvo 2023 v tekmovalnem turnem smučanju. Prva tekma je bil v šprintu za mladince.  Med 104 mladimi športniki, ki so se v pognali na tekmo za slavo na hitri progi v vznožju smučišča, je v kategoriji mladinci do 20 let 19-letni Maj Pritržnik (TSK LiMa) z Dobrne s časom 03:07:162 osvojil peto mesto. »Neverjetna tekma, nikoli si nisem predstavljal, da se bom v tako močni konkurenci uvrstil v finale. Trenutno se še sploh ne zavedam, kaj sem dosegel. Res sem zelo vesel s svojim nastopom. Danes je še čas za počitek in proslavljanje, jutri pa že nova tekma v vzponu in potrudil se bom po svojih najboljših močen.«

Prvo mesto je v kategoriji s časom 02:48:122 osvojil Nemec Finn Hösch, ki je vodil od štarta do cilja.
Maj Pritržnik je na lanskem evropskem prvenstvu v Boi Taullu v Španiji, v kategoriji kadetov v disciplini vzpon, dosegel odlično 8. mesto, v šprintih pa se je celo uvrstil v finale in zasedel vrhunsko 5. mesto.

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=16199 16. 6. 2024