PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


1. 7. 2018

XC vodeno turo z ogledom tekmovanja Enduro World Series Trasa 4 - Črna na Koroškem

Kdaj1. 7. 2018 ob 9:00
Traja do1. 7. 2018 (1 dni)
KomisijaKomisija za turno kolesarstvo
OrganizatorOBČINA ČRNA NA KOROŠKEM - ŠPORTNA ZVEZA ČRNA in PODJETJE ŠPORT IN KREATIVA
Prijavecrna.mtb.village@gmail.com
Cena15 EUR
OBČINA ČRNA NA KOROŠKEM - ŠPORTNA ZVEZA ČRNA
IN PODJETJE ŠPORT IN KREATIVA

organizirata in vabita na
XC vodeno turo z ogledom tekmovanja Enduro World Series
Trasa 4 - Črna na Koroškem,

ki bo v nedeljo, 1. 7. 2018.
Zbrali se bomo ob 9.00 uri pred hotelom Planika v Črni na Koroškem.

Kratek opis ture: Tura je srednje zahtevna, vendar pa se s svojo višino in zahtevnostjo odkupi z res čudovitimi razgledi na koroško pokrajino in vse okoliške vrhove - Peco, Raduho, Olševo in Uršljo goro. Začetek ture bo pred avtobusno postajo v Črni na Koroškem, od koder nas bo pot vodila do Mušenika, nakar se bomo začeli strmo vzpenjati po makadamski cesti vse do planinske postojanke na Pikovem. Ko bomo prikolesarili do odcepa za to postojanko, bomo nadaljevali pot še približno 1,5 km, kjer bomo naredili daljši premor - za ogled EWS stage-a v Črni na Koroškem. Po končanem ogledu najboljših kolesarjev svetovne enduro serije nas bo pot vodila naprej do postojanke na Pikovem. Ob poti nas bo ves čas spremljala lepa panorama okoliških hribov in krajev Črne in Žerjava.
Zadnji del ture nas bo vodil po gozdnih stezicah in cestah do Šteng, mimo stare karavle do odcepa za goro Peco. Od tam naprej bomo kolesarili po makadamski cesti, ki nas bo peljala vse do parkirišča Jakobe, kjer planinci po navadi pustijo svoje jeklene konjičke, mi pa bomo našo turo nadaljevali po cesti in po 400 metrih strmega vzpona zavili levo na gozdno pot, ki nas bo vodila naprej v smeri doline Tople. Po krajšem ravnem predahu bo sledil dokaj strm spust po makadamski cesti v čudovito dolino Tople, ki je slovenski alpski biser. V Topli si bomo vzeli čas za malo daljši (piknik) postanek. Nato pa se bomo iz te doline po asfaltni cesti spustili vse do zaselka Šmelc in naprej do našega izhodišča v samem centru Črne na Koroškem, kjer bomo našo kolesarsko potepanje tudi zaključili.

 

TRASA KOLESARJENJA:
Črna-Mušenik-Koča na Pikovem-Štenge-karavla-parkirišče Jakobe pod Peco-Topla (piknik)-Šmelc-Črna

OPREMA: brezhibno gorsko kolo, rezervna zračnica, servisni komplet, rokavice, očala, OBVEZNA ČELADA, primerna oblačila
TRAJANJE MTB IZLETA(OGLED STAGE-A, PIKNIK): celodnevni izlet, trajanje od 9.00-15.00
TEŽAVNOST: srednje zahtevna kolesarska tura
TEŽAVNOST VZPONOV/SPUSTOV: V3 - srednje zahtevni, S3 - srednje zahtevni
DOLŽINA: 30 km
PREVOŽENA VIŠINSKA RAZLIKA: cca 1000 m
HRANA: za čas kolesarjenja iz nahrbtnika: voda, izotonični napitki, energijske tablice. V organizaciji Občine Črna - Športne zveze Črna in podjetja Šport in kreativa pa je piknik v naravi v dolini Tople.
VSE DODATNE INFORMACIJE na: crna.mtb.village@gmail.com ali na Darja Jernej-00386/41388919, Lara Piko-00386/40832115


MTB Tura/Ogled stage-a je namenjena dobro pripravljenim kolesarjem!
KOTIZACIJA ZA OMENJENO MTB TURO JE 15 EUR/OSEBO (ki se plača na TRR Športne zveze Črna: SI56 0247 0001 8110 315, Sklic SI00 002-2018, namen MTB tura. S plačilom kotizacije potrdite svojo prijavo.
OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE SO MOŽNE OD 25. 5. 2018 DO 28. 6. 2018 na e-mail: crna.mtb.village@gmail.com s pripisom XC tura.

Splošne določbe : vsak tekmovalec s prijavo in plačilom potrdi, da se MTB izleta udeležuje na lastno odgovornost in da se strinja z določili tega razpisa. Organizator ne odgovarja za morebitne posledice in škodo, ki jo udeleženec povzroči pred, med in po gorsko-kolesarskem izletu sebi ali tretji osebi. Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico, ki krije tudi gorsko kolesarjenje. Zaščitna čelada je obvezna! Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa, o čemer bodo udeleženci še pravočasno obveščeni.

 

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16261 19. 6. 2024