PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


21. 6. 2018 / Kulturna prireditev

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih alpah

Vrsta dogodkaKulturna prireditev
ObmočjeKamniško-Savinjske Alpe
Kdaj21. 6. 2018
Traja do25. 6. 2018 (5 dni)
PrimernostPrimerno za družine
Združenje Kamniško-Savinjskih Alp od leta 2015 organizira Festival pohodništva v Kamniško-Savinjskih Alpah. Festival ponuja raznolike pohode ter spremljevalni program v Alpah. Pohodi so številni in primerni za vse, od krajšega izleta po ravninskih poteh do izvirov, do težjih preizkušenj z vzponi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Festival zajema tudi spremljevalni program, ki ponuja gorniške filme, predavanja in celo igrane zgodbe iz preteklosti na našem območju.

Gorska veriga Kamniško-Savinjskih Alp, ki vabi poglede z izjemnimi razgledi na visoke vrhove dvatisočakov, že stoletja privablja obiskovalce od blizu in daleč. Razgibana krajina ponuja neskončno možnosti za preživljanje časa v naravi, dobro označene pohodne poti pa aktivnosti v gorah le še spodbujajo. Zaradi vse večjega zanimanja za pohodništvo se festival razvija in vsako leto ponudi nekaj več.

Uradna otvoritev letošnjega festivala, ki bo potekal od 21. do 25. junija, se bo zgodila v četrtek, 21. junija, ob 18. uri v Kulturnem domu v Lučah. Tako se bomo lahko na večer prvega poletnega dne podružili z enako mislečimi in premlevali o tem, na kateri vrh Kamniško-Savinjskih Alp se bomo odpravili v naslednjih dneh.

Vabljeni!

PDF Program festivala

 

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16282 1. 6. 2020