PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


25. 7. 2018 / Turnokolesarska tura

Popoldansko kolesarjenje prek Lubnika - izpitna tura za TKV l

Vrsta dogodkaTurnokolesarska tura
Kdaj25. 7. 2018 ob 17:00
KomisijaKomisija za turno kolesarstvo
Informacijehttps://www.pzs.si/forum.php?pid=43800
KOLESARSKI IZLET: "Popoldansko kolesarjenje prek Lubnika"


KDAJ: v sredo, 25.7.2018 ob 17:00

ZBIRNO MESTO:
Parkirišče ob Športni dvorani Poden, Podlubnik 1c, Škofja Loka, ob 16:45

PODATKI O TURI:

Zahtevnost: Vzpon od V2 - V4, spust S3 - S4. Vzpnemo se po asfaltni cesti in utrjeni gozdni poti. Spustimo se po     gozdnih poteh in vlakah. Mestoma je spust nekoliko zahtevnejši.

Dolžina ture: 20 km
Skupni vzpon: cca 650 v.m.

Predviden trajanje: Odhod ob 17:00 uri, povratek do 20:00 ure.

OPIS POTI:
Turo začnemo ob Športni dvorni Poden v Škofji Loki. Pot nas bo vodila mimo novoodprtega tlačnega poligona J (Pumptrack) v stari vojašnici. Pri križišču ob info točki se nam nasmeje loški grad, ki ga skozi Zgornji trg tudi dosežemo. Pred grajskim obzidjem zavijemo levo na trim stezo. Sledimo ji do stika z asfaltno cesto, ki pelje iz Podpulfrce proti Lubniku. Na asfaltnem vzponu proti vasi Breznica pod Lubnikom (Gostišče Nace), pogledi na levo nekajkrat zajadrajo nad Poljansko dolino. Ko na sedlu pogledamo v sosednjo Selško dolino (konec asfalta), zavijemo desno na makadamsko gozdno pot. Čez kratek travnati predel gre pot v gozd in se v strmem vzponu (do V4) dvigne do najvišje točke našega kolesarjenja (920 m nm). Tu je predviden krajši postanek in priprava na spust. Spust poteka po vzhodnem pobočju Lubnika, po gozdni vlaki proti Gabrovem (S3-S4). Z jase pred vasjo so lepo vidni Polhograjci, pred njimi Osovnik, Andrej in Ožbolt, levo pa še začetek Ljubljane. Vas obidemo po levi in pod njo ujamemo gozdno pot mimo starega loškega gradu (S3-S4).  Skozi temačno sotesko pridemo v Vincarje (S3). Pred brvjo zavijemo levo in kolesarimo po stezi ob reki Sori navzgor. Mimo stare elektrarne gremo do mostu pri vešterskemu mlinu. Za ruševinami zavijemo desno in se vrnemo na izhodišče.

OPREMA:
Brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, z vsaj prednjim vzmetenjem, čelada, rokavice, rezervna zračnica, pijača in hrana iz nahrbtnika, po potrebi. Priporočam, da se pred turo zaščitite pred klopi.

PRIJAVE:
Prijave so zaželjene, do ponedeljka, 23.7.2018, na mob. št. 070 560 864 (Živa, pripravnik TK vodnik I). 
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Pomočnik vodnika: Jerca Bernik

Mentor: Blaž Šmid

 

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov,

TURNOKOLESARSKI ODSEK PD Škofja Loka.

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16351 13. 7. 2024