PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 25. maj 2023, ob 7. uri

Uspešen turni smučar Maj Pritržnik postal športnik šole

Maturant Maj Pritržnik iz Dobrne pri Celju navdušuje s svojim izjemnim talentom in vztrajnostjo v športu, hkrati pa uspešno usklajuje zahtevno šolsko izobraževanje. Osemnajstletni dijak I. gimnazije v Celju je nedavno prejel naziv športnik šole za individualne športe zaradi izjemnih dosežkov v atletiki, turnem smučanju in gorskem teku.
Maj Pritržnik (TSK Lima) je bil letos član slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju, ki se je udeležila svetovnega prvenstva v Španiji. S petim mestom na sprinterski tekmi mladinskih kategorij je dosegel vrhunski rezultat. Poleg tega se je udeležil tudi mladinskih svetovnih pokalov, kjer je na zadnji tekmi v francoskih Pirenejih zasedel odlično 11. mesto v vzponu, 17. mesto na posamični tekmi in izjemno 9. mesto v šprintih. Kljub neudeležbi na vseh tekmah je visoko uvrščen tudi v skupnih razvrstitvah mladinskega svetovnega pokala.

Rezultati Maja Pritržnika v letu 2023 (vir: Skimostats.com)
maj1

Maj je bil nad vsemi dosežki izjemno počaščen in je delil veselje na družbenih omrežjih: "Izjemno sem počaščen, da sem poleg vsega postal športnik šole 2023 in s tem dokazal, da je možno kombinirati tudi tako zahtevno šolo kot je gimnazija z vrhunskim športom. Tako nam ostane samo še ena stvar preden lahko začnemo brezskrbno poletje. Matura zagotovo ne bo lahka, a sem prepričan, da nam bo uspelo."
Čaka ga ne samo matura, temveč tudi izjemno pomembna tekma sezone - svetovno prvenstvo v gorskem teku v Innsbrucku. Maj se bo pomeril z najboljšimi tekači in se potrudil doseči vrhunske rezultate.

lumarjev_vertikal_bellevue_2023_02_12_MAVA3766_pigac_si
Maj Pritržnik je na Lumarjevem vertikalu v Mariburu osvojil tretje mesto. (foto Marko Pigac)

Maj Pritržnik je že zdaj izjemno obetaven športnik, ki pušča pečat v svetu turnega smučanja. S pričakovanjem spremljamo njegovo nadaljnjo športno pot ter si želimo, da bo njegovo ime kmalu zasijalo tudi na mednarodnem prizorišču. S svojim zgledom dokazuje, da je mogoče doseči uspeh tako v športu kot v izobraževanju, kar ga postavlja v ospredje kot navdih in vzor mnogim mladim športnikom.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16360 20. 6. 2024