PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


8. 9. 2018 / Srečanje

Srečanje Zasavskih planincev

Vrsta dogodkaSrečanje
ObmočjePosavsko hribovje
Kdaj8. 9. 2018
Zborno mestoKal pri Hrastniku
DruštvoPlaninsko društvo Hrastnik
MDOMDO PD Zasavja
PrimernostPrimerno za družine
Srečanje planincev PD MDO ZASAVJE se bo odvilo v soboto 8. septembra 2018 pri Planinskem domu na Kalu. Ob tem srečanju pa bomo dali poudarek 70. letnici PD HRASTNIK in 70 letnici doma na Kalu.

Uradni del prireditve bodo z kulturni vložki popestrili Rudarska godba Hrastnik, citrarka, recitatorka in harmonikar.
Slavnostna govornica na srečanju bo podpredsednica PZS, ga. Irena Mrak.

PZS je PD Hrastnik že namenila priznanje, ki se bo slavnostno podelilo na sami prireditvi.
S strani MDO bo spregovorila podpredsednica MDO PD Zasavja, ga. Marjeta Bricl.

Na srečanje se planinci lahko podate posamično ali organizirano v večjih skupinah. Do Kala je iz Hrastnika speljana asfaltirana cesta, ki pa je od 27. avgusta 2018 zaradi del uradno zaprta. Dogovarjamo se da bi bila na dan srečanja cesta sproščena za promet. Na Kal pa pelje asfaltirana cesta tudi iz Dola pri Hrastniku, ki pa je zaradi krajših stmejših klancev manj primerna za avtobuse.

Planinsko društvo Hrastnik bo organiziralo voden pohod na Kal iz Hrastnika, s startom iz parkirnega prostora pri Rudniku Hrastnik. Zbor pohodnikov bo ob 8 uri in start pohoda ob 8:15. Hoje do Kala je 2 do 2,5 uri. Zaželjeno je da se večje skupine predhodno najavite.

V prilogi vam pošiljamo tudi vabilo na srečanje, ki prosimo da ga obesite na vaša običajna plakatirna mesta oziroma društvene omarice in s tem pozovete svoje člane da se srečanja udeležijo v čim večjem številu. Za jedačo, pijačo in zabavo bo poskrbljeno.

Prosimo tudi za udeležbo praporščakov PD MDO ZASAVJA s praporji.

Za dodatne informacije glede vodenega pohoda, prevoznosti ceste iz Hrastnika na Kal, oziroma same prireditve lahko pokličete predsednika PD Hrastnik - Vojko ZUPANČIČ - mobi. 041 878 324.

Lep planinski pozdrav!

Predsednik MDO: Jože PRAH
Predsednik PD Hrastnik: Vojko Zupančič
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16409 4. 12. 2020