PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 16. junij 2023, ob 10. uri

Kmalu bo tekma svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2023: Vstopnice že v prodaji

Dobra dva meseca nas ločita od enega največjih športnih dogodkov leta ‒ svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2023. Na tej vrhunski športni prireditvi se bo znova združila elita najboljših plezalcev z vsega sveta. Z veseljem sporočamo, da so vstopnice že na voljo!
Prireditev, ki bo potekala v Kopru, obljublja izjemno vzdušje, osupljive dosežke in adrenalinske trenutke, ki bodo navdušili gledalce. Ne zamudite priložnosti, da si ogledate vrhunske plezalce, med njimi bosta tudi najboljša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret in lanskoletni zmagovalec tekme v Kopru Luka Potočar.

Po izjemnem odzivu na lanski tekmi svetovnega pokala v Kopru, na kateri je 10 tisoč navdušenih gledalcev doživelo nepozaben športni spektakel, smo veseli, da bo tudi letošnja prireditev potekala s podporo Prve Osebne zavarovalnice kot generalnega sponzorja.

Luka Potočar, zmagovalec lanske tekme v Kopru in zmagovalec skupnega seštevka v težavnostnem plezanju lanske sezone. »Verjamem, da nas bodo tudi na letošnji tekmi z velikim obiskom in bučnim navijanjem nagradili naši navijači. Občutek, ko stojim pod plezalno steno in slišim navijanje slovenskih gledalcev, je neprecenljiv. To me motivira, da iztisnem še zadnje atome in presežem meje svojih sposobnosti. Tekma bo priložnost za predstavitev vrhunskega športnega plezanja, saj bomo prisotni vsi najmočnejši svetovni tekmovalci v tej disciplini, hkrati pa bo priložnost tudi za družabni spektakel in uživanje z navijači.«

Prva_Potocar_0018_230524_GV__002_
Luka Potočar se veseli domače tekme. (foto Grega Valančič)

Po izjemno uspešni prvi tekmi lani so organizatorji pred izzivom, kako letošnje tekmovanje še nadgraditi. Aktivnosti za nepozabni športni spektakel že potekajo. Vrhunsko športno prireditev z najboljšimi svetovnimi plezalci ‒ tako v ženski kot moški konkurenci ‒ bo dopolnil spremljevalni program, zaradi katerega bo prireditev še bolj spektakularen.

O tem, kaj vse so pripravili, je več povedal organizacijski vodja tekmovanja Matej Planko: »V petek dopoldne bo v času kvalifikacij organizirana mini olimpijada za učence osnovnih šol s pridihom planinstva in športnega plezanja. Pred polfinalnim nastopom bo za ogrevanje vzdušja skrbel DJ z odličnim glasbenim programom. Ob istem času se bodo na stojnicah na prizorišču predstavljali lokalni ponudniki in partnerji prireditve, ki bodo poskrbeli za pravo festivalsko vzdušje. V soboto bo ekipa radijske postaje VAL 202 poskrbela za spektakularni spremljevalni program. Ob 17. uri pa se boste lahko prepustili glasbi mladih glasbenih skupin v sklopu akcije Prva priložnost, ki vas bo navduševala s svojimi ritmi. A to še ni vse! Po končanem finalu, približno ob 22. uri, pa se bo na odru zasvetila luč priznane slovenske skupine. Že zdaj začnite ugibati, katera skupina bo to, saj bomo ime izdali mesec pred začetkom tekme
Cene vstopnic ostajajo enake, kot so bile lani. Odrasli bodo za enotno vstopnico za oba večera odšteli 20 evrov, otroci pa 10 evrov. Letošnja novost so VIP-vstopnice po 95 evrov. Posebna vstopnica omogoča sedež v bližini plezalne stene, brezplačno parkirišče in pogostitev.

6b40f2411da87385643e_finale_koper_2022__002_
Množičen obisk lanskoletne tekme v Kopru (foto Grega Valančič)

»Generalni sponzor dogodka Prva Osebna zavarovalnica bo vsem, ki so lani izkoristili našo ponudbo za brezplačen ogled koprskega spektakla, letos omogočila nakup dveh vstopnic po polovični ceni, hkrati pa bodo ti lahko ugodnost zagotovili tudi svojemu prijatelju z osebnim povabilom. Vsi, ki bodo na tekmo povabili še svoje prijatelje, se bodo v nagradnem žrebanju potegovali še za veliko nagrado. Izžrebani srečnež bo lahko skupaj s prijateljem v začetku avgusta odpotoval v Bern, za ogled svetovnega prvenstva v športnem plezanju, kjer bodo športniki osvajali tudi že prve vstopnice za olimpijske igre v Parizu, in že tam navijal za naše PRVE na vrhu,« je povedala Nataša Hajdinjak, predsednica uprave Prve Osebne zavarovalnice.
Glede na naraščajoče zanimanje za tekmovanja v športnem plezanju je Planinska zveza skupaj s turistično agencijo Palma, ki je tudi prispevala nagradno potovanje, pripravila atraktiven aranžma za ogled svetovnega prvenstva v Bernu in tako omogočila, da lahko slovenske tekmovalce pospremimo z bučnim navijanjem do prvih vstopnic za olimpijske igre naslednje leto v Parizu.
»Poleg ugodnosti za obiskovalce Prve Osebne zavarovalnice smo pripravili ugodnosti tudi za druge obiskovalce tekme, in sicer 25-odstotni popust za člane PZS in prebivalce mestne občine Koper. Ob plačilu vstopnic z VALU-jem bodo obiskovalci lahko izkoristili še dodatni 10-odstotni popust. Vse informacije o vstopnicah so na voljo na namenskem spletnem naslovu vstopnice.pzs.si, kjer jih lahko z vsemi navedenimi popusti tudi kupite. Skratka, pripravljamo bogat program, ki bo obiskovalcem dogodka poleg športnoplezalnih užitkov ponudil raznovrstno dogajanje,« je sklenil Matej Planko.

Pri organizaciji tekme ima pomembno vlogo Mestna občina Koper. "Veseli me, da bo Koper tudi letos prizorišče tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Gre za vedno bolj priljubljen šport, zato sem prepričan, da bo septembra naše plezalce podprlo številčno občinstvo. Ponosni smo, da imamo v Kopru infrastrukturo, ki omogoča izvedbo tako pomembnih tekmovanj, še posebej zato, ker smo ena redkih destinacij, ki omogoča plezanje čez celo leto. Nova plezalna stena v mestu in naravna plezališča na Kraškem robu so tako odlična kombinacija za nadaljnji razvoj tega športa," je dodal župan MO Koper Aleš Bržan.

Pridružite se nam na tej izjemni športni prireditvi in si zagotovite mesto na tem nepozabnem športnem spektaklu! Za več informacij obiščite uradno spletno mesto prireditve.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16409 15. 7. 2024