PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


26. 1. 2019 / Tekmovanje

Mladina in gore - državno tekmovanje

Vrsta dogodkaTekmovanje
Kdaj26. 1. 2019
Zborno mestoPodnanos
DruštvoPlaninsko društvo Podnanos
KomisijaMladinska komisija
Šolsko športno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade ter ločeno srednješolcem. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.

30. 
državno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore bo potekalo v soboto, 26. januarja 2019, v Podnanosu v PD Podnanos.

Na državno tekmovanje se uvrsti tretjina najboljših osnovnošolskih ekip z regijskih tekmovanj.

Srednješolsko tekmovanje Mladina in gore

Vsebina tekmovanja

V prvem skupinskem delu se bodo ekipe pomerile v teoretičnem znanju Planinske šole in dodatnega gradiva, najboljše ekipe pa se bodo uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer bo med drugim potrebno prikazati tudi nekatere praktične naloge. Osnovni literatura za tekmovanje je učbenik Planinska šola, pričakuje pa se tudi širše poznavanje gorništva, gorniške kulture in pomena planinstva.

Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe sestavljene iz dveh tekmovalcev, ki sta člana istega planinskega društva in dijaka dveh različnih srednjih šol ter obratno. Torej dijaka iste srednje šole in člana dveh planinskih društev.

DOC Prijavnica MIG - srednješolci


Prijave za obe tekmovanji

Šola lahko prijavi več ekip (prijavnica zgoraj). Prijava ekipe, imenovanje izvajalca in obveščanje o tekmovanju za državno in regijsko raven potekajo skladno s skupnimi pravili ŠŠT (prek spletne aplikacije www.sportmladih.net).

Osnovnošolske ekipe pošljite prijave do 5. oktobra 2018, srednješolske pa do 10. novembra preko spletne aplikacije Šport mladihter po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Ob železnici 30 a, 1001 Ljubljana.

Dodatne informacije za obe tekmovanji

  • Brigita Čeh, koordinatorica tekmovanja, 041 977 469
  • Veronika Susman, strokovna sodelavka PZS, 01 43 45 689, mladinska.komisija@pzs.si

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16413 26. 1. 2022