PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


11. 12. 2018 / Kulturna prireditev

Triglavske poti s Samom Rugljem

Vrsta dogodkaKulturna prireditev
Kdaj11. 12. 2018 18:00
Traja do11. 12. 2018 (1 dni)
Zborno mestoIpavčev kulturni center Šentjur
DruštvoPlaninsko društvo Slivnica pri Celju
Vabimo vas na planinski pogovor s publicistom, urednikom in založnikom Samom Rugljem o hvalnici hoji in potepanjih na vrh Slovenije, ki bo v torek, 11. decembra 2018, ob 18. uri v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Samo Rugelj, že od malega hribolazec, se je nekdaj po hribih in dolinah preganjal z očetom, mamo in sestro, zdaj se večinoma z ženo in otroki, včasih pa kam skoči tudi sam ali s prijatelji. Za sabo ima skoraj pol stoletja planinarjenja, v tem času pa se je nabralo tudi zavidljivo število vzponov na Triglav v najrazličnejših časovnih obdobjih in različnih družabnih kombinacijah. Knjiga Triglavske poti o njih spregovori malce drugače – med unikatnim pohodom na najvišji slovenski vrh.

V letu, ko mineva 240 let od prvega vzpona na Triglav in je Aljažev stolp prvič v dolini doživel restavratorsko preobleko, bo pod okriljem festivala Brati gore Rugelj iskrivo in doživeto ubiral triglavske poti v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Čujež. Doživetja, ki so se medila na očaku Slovenije, bomo podelila tudi planinska društva Slivnica pri Celju, Šentjur in Dramlje. Pri organizaciji sodeluje tudi Knjižnica Šentjur.

Prisrčno vabljeni!
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16505 31. 5. 2020