PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 16. avgust 2023, ob 13.20 uri

ZAPRTA POT | odsek med Čavnom in cesto Predmeja-Lokve

Planinsko društvo Ajdovščina obvešča, da je zaradi posledic vetroloma ZAPRT odsek planinske poti med Koča Antona Bavčerja na Čavnu in cesto, ki povezuje Predmejo z Lokvami.

Natančneje ... ZAPRT je odsek priljubljene planinske poti, ki povezuje Kočo Antona Bavčerja na Čavnu in Iztokovo kočo pod Golaki. Na omenjeni poti je večje število podrtih in obviselih dreves, zato je hoja po tej poti izjemno nevarna.

Predlagamo, da za pot med omenjenima kočama naredite obhod po omenjeni cesti do Predmeje in nadaljujete mimo Golobove jame.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16514 12. 7. 2024