PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 16. avgust 2023, ob 16. uri

Planinska zveza Slovenije in Delamaris v projektu »Ribe za v hribe«

Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s slovenskim podjetjem Delamaris pristopa k novemu projektu »Ribe za v hribe«, ki bo potekal od sredine avgusta dalje. Skupaj spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora, tudi v kraje, ki so manj poznani. Pripravili smo tudi številne ideje in nasvete, ki bodo v pomoč vsem ljubiteljem planin.
Spodbujamo razpršen obisk slovenskih gora

Pri obiskovanju planin je pomembno, da poskrbimo za pravo in varno pot, odlično malico, ki nas okrepi in nahrani ter dobro opremo in pravo družbo. Damjan Omerzu, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije je ob tem izpostavil: »Slovenija je raznolika in lepa. V projektu, ki smo ga skupaj z Delamarisom poimenovali "Ribe za v hribe", podpiramo gibanje, varno aktivnost in zdravo prehrano na poti. Ko smo izbirali predloge za planinske izlete, smo imeli v mislih predvsem tiste vrhove, kjer ni prevelike gneče in so razporejeni po celotni Sloveniji

S tem namenom so v Delamarisu pripravili tudi predloge za malico na poti. Na številnih poteh in vrhovih namreč ni koč, kjer bi se lahko okrepčali. Direktor Delamarisa mag. Janez Rebec pove, da so ribe bile od vedno tudi za hribe: »Naši kupci nam pogosto pošiljajo slike iz planin in gora, saj so ribe Delamaris priročne, že pripravljen obrok, ki ne potrebuje hlajenja. So tudi vir beljakovin, ki jih potrebujejo športniki. V letošnjem letu smo razvili novo linijo ribjih solat, ki poleg zelenjave vsebujejo tudi žitarice in bodo gotovo rešitev za vse, ki imajo radi kakovosten obrok vedno pri roki
Pripravili smo tudi različne spremljevalne aktivnosti, ki bodo popestrile aktivne počitniške in jesenske dni.

banner_za_spletno_stran

Vabimo vas na 5 ribjih izletov


Poti, ki jih predlagamo v okviru projekta Ribe za v hribe so primerne za družine in posameznike, ki imajo radi lepo naravo. Na teh čudovitih, a manj raziskanih vrhovih ni planinskih koč in je zato nujna zaloga prigrizkov iz nahrbtnika. »Trip bag« z zdravo malico nam bo dal moč in energijo na poti do vrha in za varno vrnitev v dolino. Da bo obiskovanje gora varno in s čim manj poškodbami, smo idejam za enodnevne izlete v hribe dodali tudi posebno nasvete za preventivo in varno hojo. V projektu Ribe za v hribe vas Planinska zveza Slovenije in Delamaris informiramo, osveščamo in izobražujemo, da bo pot za vse kar najbolj prijetna. Informiramo tudi o pomenu varne hoje.

V avgustu in septembru predlagamo Kojnik v Slovenski Istri, Goli vrh v Karavankah, Debelo peč v Julijskih Alpah, Kucelj nad Vipavsko dolino, in Goteniški Snežnik na Kočevskem.
Klikni na opise poti:
Kojnik
Kucelj
Goteniški Snežnik

ribe_v_hribe___1_Planince vabimo na manj obiskane hribovske točke.

Popoln obrok za vse hribolazce

Pri planinarjenju in drugi rekreaciji porabimo veliko kalorij, zato je pomembno, da vzamemo s seboj na pot obrok, ki je skrbno izbran.

Nove Ribje solate Delamaris so polnovreden, visokokakovosten in priročen obrok, ki ga priporočajo tudi strokovnjaki. Ribje solate so s priznanjem za inovativnost v začetku leta 2023 nagradili tudi na Inštitutu za nutricionistiko Slovenije, saj predstavljajo priročne obroke, ki lajšajo vključevanje rib v prehrano. Izdelki so naraven vir beljakovin, odlikuje jih visoka vsebnost rib ter bogate kombinacije z različnimi žiti, stročnicami in zelenjavo. Predstavljajo enostavno izbiro za malico na službeni poti, v pisarni ali pri popoldanskih obveznostih. Okusi sočnih koščkov tune, orade ali lososa se odlično ujamejo z izbrano zelenjavo, stročnicami in žitaricami.


Zakaj izbrati Delamaris ribje solate za v hribe?

• So zdrav obrok: hranljiv obrok, naravni vir beljakovin.

• So popoln obrok: izbrana kombinacija ribe, zelenjave in ogljikovih hidratov.
• Obrok z visokim deležem ribe.
• Z večjo izbiro rib, poleg tune tudi losos in orada.
• So garancija kakovosti z nagrado za inovativnost.

O ostalih dogodkih in aktivnostih projekta Ribe za v hribe vas bomo obveščali tudi družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da nas spremljate tudi na Facebooku in Instragramu ter spletnih straneh PZS.si in Delamaris.si.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=16517 22. 7. 2024