PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 28. avgust 2023, ob 17. uri

ZAPRTA POT | Velika poljana - Planina Javornik

Planinsko društvo Križe obvešča, da je planinska pot med Veliko poljano in križiščem s potjo Veliki Javornik-Storžič zaprta!

Zaradi podrtega drevja je prehod na planiski poti Velika poljana-Planina Javornik (do križišča s planinsko potjo Planina Javornik-Storžič) ZAPRTA in nevarna.

Kot nadomestno pot med planinama, priporočamo planinsko pot, ki neposredno povezuje obe planini.


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16536 29. 9. 2023