PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


9. 2. 2019 / Pohod

31. Zimski Pohod na Peco

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjeKaravanke
Kdaj9. 2. 2019
DruštvoPlaninsko društvo Mežica
Pohod je prostega značaja. Pohodniki se na goro podajajo v večjih ali manjših skupinah, samostojno ali v spremstvu lastnih vodnikov. Tistim, ki svojega vodnika nimajo, pa bi si vseeno želeli spremstvo, lahko vodnika po predhodnem dogovoru priskrbi Planinsko društvo Mežica.

Za udeležbo na pohodu je obvezna zimska oprema. Dom na Peci bo na dan pohoda odprt. Za hrano, pijačo bo poskrbljeno.

Pohodnike bodo na poti spremljali člani Gorske reševalne službe Koroška, pripadniki enote gorske policije in planinski vodniki PD Mežica.

Udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov bodo prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni petindvajseti pohod se bo pohodniku podelil kipec kralja Matjaža. Vsak pohodnik bo, ne glede na število opravljenih vzponov, prejel v dar tudi priložnostno razglednico z motivom zasnežene Pece, ki jo je planinsko društvo izdalo za počastitev jubilejnega pohoda.

Odhod udeležencev pohoda od Doma na Peci nazaj v dolino je predviden med 13:00 in 15:00 uro

Aktualne informacije in navodila bodo dan pred pohodom objavljena na spletni strani Planinskega društva Mežica (www.pdmezica.si).

Dodatne informacije: pdmezica@gmail.com, (02) 82 35 378, 041 615 212, 051 637 974

Hoja na lastno odgovornost!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16565 19. 7. 2024