PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


4. 4. 2019 / Usposabljanje

Alpski TABOR Monte Rosa & ledeniški tečaj

Vrsta dogodkaUsposabljanje
ObmočjeTujina
Kdaj4. 4. 2019 21:00
Traja do7. 4. 2019 (4 dni)
Zborno mestoAlagna
DruštvoAlpsko društvo Stratus
OrganizatorAlpsko društvo Stratus
Vodnik / kontaktekipa inštruktorjev / Alpsko društvo Stratus - 040 648 444
Prijavewww.drustvo-stratus.si/kontakt/prijava
Informacijedrustvo.stratus@gmail.com
O »božanskem nasmehu« Monte Rose je pisal že »naš« Julius Kugy, mi pa se odpravimo na potep in po nasmehe čez lažje dostopne vrhove na meji med Italijo ter Švico. V četrtek popoldne se odpravimo na pot, petek pa izkoristimo za vzpon do koče Rifugio Mantova 3500m, za aklimatizacijo ter kratek »ledeniški tečaj«. Drugo noč prespimo v koči Rif. Gnifetti 3647m, soboto in nedeljo pa izkoristimo za vzpone na vrhove ter za vrnitev domov. 
Termin: petek zjutraj, 05.04.2019 in do nedelje, 07. 04. 2019 / skupaj samo 1 dan dopusta za zaposlene 
Potek ture: petek: cca. 750 km vožnje / odhod ob 0.00 zvečer iz Maribora (ob 00:40 iz Vransko in ob 01:30 iz Ljubljane). 
Vožnja čez Slovenijo proti Milanu do Borgosesie, kjer zavijemo na sever. Sledi vožnja po cesti proti goram do našega izhodišča, Alagna (1190m). Po prihodu uredimo opremo in ujamemo gondolo (zadnja dopoldanska ob 12ih!!!). Z žičnico se dvignemo na 3260m, Punta Indren. Sami izračunajte, koliko ur hoje privarčujemo s povratno karto za 40-50€. Z zadnje postaje gondole sledimo stezi (1 h hoje) do koče Mantova (Rif. Citta di Mantova, 3498m. Rezervirano imamo prenočišče s polpenzionom, čaka pa nas dobra hrana ter postrežba. Popoldne bo še dovolj časa za kratek »ledeniški tečaj«, spoznavanje okolice in zadnjo pripravo opreme ter za večerni počitek. (1 ura hoje). sobota - nedelja: Zgodnje jutranje vstajanje (3.00) in pričetek vzpona na vrh. Predviden čas vzpona je 6 ur. Želja je, da na vrh Parrotspitze stopimo čim prej, saj nam tako ostane dovolj časa za varen sestop po smeri vzpona do koče Rif. Gnifetti. Prespimo. V nedeljo še vzpon na Pir. Vincent in Balmenhorn ter sestop. Ujeti moramo zadnjo gondolo ob 17ih. Za konec nas čaka vožnja proti domu in nekaj postankov za pretegnitev nog ter za sladoled. 
Strošek celotnega podviga: info na drustvo.stratus@gmail.com Strošek vključuje: 
• organizacija in priprava ture ter celotnega podviga za člane Alpskega društva Stratus (včlanimo vas ob prijavi) 
• prevoz z udobnim kombijem (pri vožnji se menjujemo) – stroški bencina, najema kombija, cestnine, vinjeta 
• 2 x nočitev na osnovi polpenziona (spanje + večerja + zajtrk) v udobni, renovirani planinski koči ter dobra hrana 
• vzpon pod nadzorom izkušenega inštruktorja alpinizma in planinskega vodnika + kratek »ledeniški tečaj« 
• brezplačna izposoja nekatere opreme za vzpon za prve prijavljene (ledeniška oprema + plazovni trojček) 
Dodaten strošek: Povratna karta za žičnico: 40-50€ + strošek prevoza s kombijem
Potrebna oprema: kompletna zimska oprema, dereze, cepin, dvojne rokavice, 2 pomožni vrvici, 2 vponki z matico, pohodne palice, sončna očala, čelna svetilka, čelada, lavinski trojček, plezalni pas, termovka, prva pomoč ter krplje ali kompletna turno-smučarska oprema za vse, ki računajo na smučanje z vrha v dolino! Juhuuu.
POMEMBNO: Prvih 5 prijav si nekatero opremo izposodi brezplačno! (cepin+dereze+pl.pas + plazovni trojček) Prijave in informacije: 

Zaradi rezervacije so možne samo pisne prijave (mail, fb, sms) s plačilom akontacije do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je zaradi kakovosti ture žal omejeno. 

Podatki za nakazilo: 
Alpsko društvo Stratus, Gosposvetska 51, Maribor Delavska Hranilnica d.d. - Swift koda banke: HDELSI22 račun: SI56 6100 00009449 505 / sklic:SI99 namen: »Parrotspitze 2019« 
Dodatne info: 
040 648 444 
drustvo.stratus@gmail.com
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=16617 15. 7. 2020